Thomas Vermaelen cumparat de Barcelona de la Arsenal

Thomas Vermaelen este pe punctul de a pleca de la Arsenal la Barcelona, ceea ce poate ajunge la suma de 15 milioane de lire, ca sa plece de la clubul din nordul Londrei si Manchester United, care a vrut sa il cumpere, fiind in cautare de un nou mojlocas defensiv.

Arsenal a fost lasat doar cu Per Mertesacker si Laurent Koscielny ca si jucatori de baza al echipei, plus Arsenal a semnat cu Calum Chambers in vara asta un contract de 16 milioane de lire, ceea ce va ajuta echipa in defensiva si Arsène Wenger, managerul, a spus ca din cauza vanzarii lui Vermaelen este nevoie de un alt jucator pe post.

Nevoile lui United sunt marei, mai ales ca noul manager, Luis van Gaal, intentioneaza sa joace cu trei mijlocasi de centru. Miscarea lui pentru Borussia Dortmund, Mats Hummels a fost respinsa si, in prezent, optiunile lui sunt restrictionate la Jonny Evans, Phil Jones si Chris Smalling.

United a refuzat sa  il includa pe Jones sau pe Smalling cand sau gandit la vanzarea lui Vermaelen – Wenger a incercat sa fie vorba doar de un schimb periodic si au stiut ca Arsenal mai bine ar vinde la un club de peste mari. Vermaelen,  a fost nemultumit din cauza ca Mertesacker si Koscielny au fost alesi in locul lui la Manchester United, unde are fi putut juca in aceasi echipa cu prietenul lui si fostul co-echipier la Arsenal, Robin van Persie.

Barcelona a venit cu oferta pentru un contract de cinci ani, ceea ce este acceptabil pentru Vermaelen, si o plata unica pentru a multumi Arsenalul. Suma initiala era in jur de 12 milioane de lire. Durata contractului propus la inceput a fost de patru ani. Contractul lui Vermaelen cu Arsenal oricum expira vara anului 2015.

[ads2]