Simona Halep este oficial numarul 2 in lume

Astazi (luni, 11 august 2014), a fost publicat noul clasament WTA. Conform acestuia, Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis din istoria Romaniei, a devansat-o pe chinezoaica Na Li si se alfa in acest moment pe locul 2 mondial! Astfel, cu 6.785 de puncte, Simona Halep are cu 235 de puncte mai mult decat Na Li (6.565 puncte) si este devansata de veterana circuitului feminin, Serena Williams (9.150 puncte), fata de care Simona are de recuperat un ecart de nu mai putin de 2.350 de unitati. Desi nu a mai jucat la niciun turneu dupa victoria de la Bucuresti, constanteanca in varsta de 22 de ani, a profitat din plin de sezonul dezamagitor facut de jucatoarea din China (culminant cu retragerea de la turneul de la Montreal) si s-a instalat in pozitia de principala urmaritoare a celei mai tinere dintre surorile Williams. Potrivit statisticilor WTA, Simona Halep este doar a 33-a jucatoare din circuit care reuseste performanta de a se clasa pe pozitia secunda in ierarhia mondiala.

[ads2]

Chiar daca oficializarea clasamentului mondial s-a facut abia astazi, faptul ca Simona Halep va fi numarul 2 mondial in topul WTA, se stia inca de saptamana trecuta cand, campioana noastra a declarat pentru site-ul WTA: “Anul acesta a fost minunat pana acum, iar urcarea pe locul 2 in clasamentul WTA reprezinta ceva incredibil. Mai sunt multe meciuri de jucat in acest an si abia astept sezonul de hard. Raman concentrata in continuare pe calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore”. Primul mare turneu pe suprafata hard la care va participa Simona, este intrecerea de nivel Premier 5, de la Cincinetti. competitie care incepe chiar astazi si care cumuleaza premii totale de aproape 2,5 milioane de dolari. Datorita pozitiei inalte pe care se gaseste, Simona Halep va intra in concurs direct in turul 2, unde va intalni castigatoarea meciului dintre jucatoarea din Slovenia Polona Hercog si belgianca Kirsten Flipkens.

Performantele reusite de Simona, sunt fara precedent in istoria tenisului feminin din Romania! Este cea mai bine clasata jucatoare romanca din istorie, are cea mai puternica ascensiune din toate timpurile si ii lipseste doar un turneu de Mare Slam pentru a egala performanta Virginiei Ruzici. In acest moment, in intreaga istorie nationala a sportului alb, Simona Halep este detronata doar de Ilie Nastase, primul numar unu mondial din toate timpurile. Toata calculele pentru viitor, pot fi facute in functie de clasamentul oficial WTA, ale carui prime 10 pozitii sunt ocupate de urmatoarele jucatoare:

1. Serena Williams (SUA) 9.150 puncte
2. Simona Halep (România) 6.785
3. Na Li (China) 6.565
4. Petra Kvitova (Cehia) 5.930
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.625
6. Maria Şarapova (Rusia) 4.986
7. Angelique Kerber (Germania) 4.570
8. Eugenie Bouchard (Canada) 4.450
9. Jelena Jankovici (Serbia) 3.900
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3.683