Dupa 37 de ani de la moartea lui Elvis Presley

Elvis Presley a fost si inca mai este unul dintre cei mai importanti oameni ai muzicii. Mare Rege Rock & Roll a fost gasit acum 37 de ani, intins pe jos in baia sa, fara suflare. Cateva clipe mai tarziu stirea morti lui a socat o lume intreaga. Anii au trecut, dar amintirea sa a ramas vie, atat pentru generatia celor care l-au cunoscut, cat si pentru viitoarele generatii care-l admira si il respecta.

Elvis Aaron Presley s-a nascut pe data de 08 ianuarie 1935, in Tupelo, Mississippi. El este considerat un simbol cultural, marcand o intreaga generatie, nu doar cu muzica lui, ci si cu personalitatea si stilul sau. Si-a inceput cariera in 1954. In afara de influenta sa de a conduce diferite stiluri muzicale cum ar fi pop, blues, gospel si balade este considerat unul dintre initiatorii rockabilly. Cu primul sau single, “Heartbreak hotel” a reusit sa obtina titlul de “Regele Rock & Roll”. Elvis s-a transformat in simbolul rebelitati si sexualitati pentru generatia sa, prin atractia fizica, si prin miscarile soldului.

Se spune ca in noaptea din 16 august 1977, cantaretul ar fi trebuit sa calatoreasca la Memphis cu scopul de a incepe un turneu, dar din pacate el a fost gasit pe jos in baia sa. Efortul depus de medici pentru a-l resuscita, a fost in zadar. Studiile ulterioare au raportat 14 tipuri de droguri in corpul sau.