A murit compozitorul Pierre Vassiliu

Compozitorul de origine romana Pierre Vassiliu a murit ieri (Duminica, 17 august 2014), intr-o clinica din Sete, oras situat in sudul Frantei. Trecerea in nefiinta a muzicianului a fost facuta publica de fiica acestuia, Sophie Nee care a anuntat pentru Agentia France Press ca tatal sau a murit in somn, fiind rapus de maladia Parkinson, boala de care suferea de mai bine de opt ani. Compozitorul a decedat la varsta de 76 de ani.

Pierre Vassiliu a fost fiul unui medic roman de etnie rroma, refugiat in Franta si al unei frantuzoaice din Tours, devenind celebru mai ales prin creatia sa “Qui c,est celui-la?”, scrisa in anul 1973, compozitie care s-a vandut in peste 300.000 de exemplare in numai patru luni.  Avand un talent deosebit pentru scris, pe langa creatiile sale muzicale, Pierre Vassiliu a scris si texte umoristice, antimilitaristice si poetice.

Data la care vor avea loc funeraliile regretatului compozitor nu a fost inca stabilita, dar conform fiicei lui Vassiliu, acestea se vor desfasura in spirit de sarbatoare. “Vrem sa facem o petrecere frumoasa pentru toti oamenii care l-au iubit si admirat pe tatal meu”, a spus Sophie Nee, citata de AFP.