Simona Halep are nevoie de un parcurs cat mai lung la US Open

Simona Halep are nevoie de un parcurs cat mai lung la US Open, altfel risca sa fie depasita in clasamentul WTA de Maria Sharapova, Petra Kvitova si de Agnieszka Radwanska.

La Flushing Meadows, numarul 2 mondial are de aparat 280 de puncte, insa nici jucatoarele aflate pe urmele sale nu vor evolua sub presiunea rezulatatelor. Cea mai linistita din acest punct de vedere este Sharapova, care nu a participat anul trecut, fiind accidentata.

Pentru prima data in cariera, Simona Halep abordeaza un Grand Slam cu teama de a nu darama dintr-o data tot ceea ce a construit, cu mult migala, peste an. In 2013, Halep ajungea pana in turul 4 al turneului newyorkez – cea mai buna performanta a sa la vremea respectiva intr-in Grand Slam – iar rezultatul de atunci o obliga astazi. Jucatoarea noastra simte deja in ceafa rasuflarea Sharapovei – cosmarul ei din acest sezon, dar rusoaica nu este singura care ameninta pozitia Simonei. Cele numai 354 de puncte care o despart de Halep in clasamentul WTA ii dau dreptul Petrei Kvitova sa spere ca o va depasi pe romanca dupa US Open. Campioana de la Wmbledon nu are de aparata decat 160 de puncte la Flushing Meadows, dar Simona se poate considera oarecum protejata de faptul ca Kvitova nu a excelat pana acuma la US Open, unde nu a depasit niciodata “optimile”. Poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, este o alta jucatoare care poate trece inaintea lui Halep dupa ultimul Grand Slam al anului.

[ads2]

Simona are 720 de puncte in plus fata de Radwanska, dar finalista de la Wimbledon, din 2012, poate oricand sa mearga pana la capat, chiar si la cel mai inalt nivel. Radwanska a castigat la inceputul lunii turneul Premier 5 de la Montreal, iar pe “hard” a mai disputat in acest an o semifinala de Grand Slam (Australian Open) si o finala la Indian Wells.