Simona Halep poate ajunge pe locul 5 WTA

Infrangerea surprizatoare suferita in turul 3 la US Open o poate scoate pe Simona Halep de pe podiumul tenisului mondial. In cel mai rau caz, ea poate ajunge pe pozitia a cincea in clasamentul WTA.

Eliminata cu 7-6, 6-2 in turul al treilea la US Open de croata Mirjana Lucic-Baroni, aflata pe locul 121 in lumea, Simona Halep va ramane cu 6.190 puncte. In acest moment, ea e pe locul secund in clasamentul “live”, dar ar putea fi depasita pana la finalul turneului de trei jucatoare: Petra Kvitova, Maria Sharapova si Eugenie Bouchard. Iata, concret, care sunt conditiile pentru ca una dintre cele trei sa o detroneze pe Simona Halep pe locul secund. Petra Kvitova o va depasi pe jucatoarea noastra daca va ajunge in sferturile de finala la US Open – va acumula 6.226 puncte. Maria Sharapova va trece peste Simona daca va ajunge in finala la New York – va acumula 6.635 puncte. Eugenie Bouchard ar putea ajunge mai bine clasata ca jucatoarea noastra doar daca va cuceri titlul la US Open – va acumula 6.305 puncte.

Chiar daca invinsa, Simona Halep a venit la conferinta de presa de dupa meci si a incercat sa explice esecul : “Poate multi oameni s-au asteptat sa castig acest turneu, dar nu sunt robot, sunt om normal. Multe jucatoare pot sa ma bata pentru ca si ele muncesc zilnic, asa ca nu mi-am pierdut increderea in mine, am avut rezultate bune anul acesta, am incredere sa merg mai departe si totusi sa nu uit ca sunt numarul doi mondial si ca am ajuns prin munca. Am incredere in mine si acest meci nu ma va demoraliza, dar o sa invat din el mai multe lucruri”, a declarat jucatoarea noastra.

[ads2]