Mall of the World in Dubai, investitie de 8,4 miliarde dolari.

Un proiect de poveste, in Dubai. Seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum va construi un mall gigant, Mall of the World se va bucura de un acoperis retractabil, aer conditionat si cascade.

Planul ambitios al seicului promite sa doboare numeroase recorduri, printre care primul oras din lume cu temperatura controlata si cel mai mare mall de pe planeta. Cu o suprafata totala de 4,5 milioane de metri patrati, “Mall of the Wrold” va fi un adevarat oras in mijlocul desertului. centrul comercial gigant va include 100 de hoteluri si cladiri insumand o capacitate de 20.000 de camere de hotel, un parc tematic, teatre si un port pentru corabii.

Costul estimativ pentru pentru mall se ridica la 8,4 miliarde de dolari, iar proiectul va fi finantat de emirul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Complexul va putea primi anual 180 de milioane de vizitatori. In cadrul sau vor fi amenajate promenade ca-n marile capitale ale lumii, care vor face legatura intre diferitele puncte de interes si vor fi deschise pe timpul iernii. Zapuseala din desert nu va fi o problema, pentru ca mall-ul va fi acoperit si dotat cu aer conditionat. [ads2]

1-Mall-of-the-World

Mall-of-the-World-cel mai mare acvariu din lume.

Mall of the world Dubai

Mall of the world Dubai – cascada

Mall of the World future

Mall of the World – Orasul viitorului