Accidental Apple a dezvaluit noul iPad Air 2 si iPad Mini 3

Apple a confirmat “accidental” specificatiile noilor tablete iPad – iPad Air 2 si iPad Mini 2 – pe 15 Octombrie, exact cu o zi inainte de lansarea oficiala a produselor, poate din cauza ca sa atraga atentia si sa devieze atentia de la nouile produse lansate de Google – linia Nexux, care a fost lansat in aceasi zi. Imaginile scurse confirma faptul ca noile tablete Apple vor avea sensor Touch ID, o optiune ce va permite utilizatorilor sa isi foloseasca amprenta in loc sa introduca parola manual.

Dezvaluirea accidentala a fost descoperita de siteul 9to5Mac in Manualul de utilizare pentru iOS 8.1, ce se poate gasi prin intermediul platformei iTunes. Imaginile confirma zvonurile de mult speculate. Noile tablete Apple vor arata la fel ca si modelele anterioare, doar ca o sa aiba senzorul de Touch ID integrat in butonul de Home. In afara de faptul ca iPad Air 2 va putea sa faca poze in modul “Burst” – optiune introdusa deja cu aparitia a iPhone 5 – a fost confirmat si acest lucru in urma citirii manualului de utilizare iOS 8.1. Cu aceasta dezvaluire “accidentala” Apple a distras atentia de la lansarea noilor produse a celui mai mare competitor de pe piata – Google.

Nu mai este mult pana la marele eveniment de tehnologie organizat de Cupertino pentru lansarea oficiala a ultimelor produse Apple. La acest eveniment va avea loc prezentarea oficiala acelor doua modele de tablete iPad – iPad Air 2 si iPad Mini 3, impreuna cu o noua tableta mare numita iPad Pro care va fi mai mult pentru segmentul de utilizatori business, plus o noua versiune a Mac OS X (Yosemite), noi workstation-uti de Mac cu Retina Display si aparent o sa aiba loc oficial si lanseara noului sistem de operare Apple, iOS 8.1 cu Apple Pay.