Top 5 telefoane 2014 calitate-pret

Piata de telefonie mobila incepe sa fie acaparata de companiile de telefonie chinezesti ce aduc in Europa terminalele pe cale directa sau prin intermediul colaboratorilor. In Romania tabletele si telefoanele de tip ODM sunt rebrand-uite de firme precum: Allview, Eboda, Evolio, Utok. Aceste device-uri au un avantaj destul de mare pe o piata emergenta ca cea din Romania. Principalul motiv este pretul redus in ciuda unor specificatii bune. Firmele mari reusesc sa le tina piept si sa aduca terminale perfomante la preturi accesibile. In urmatorul top 5 telefoane din 2015 va voi prezenta cele mai bune 5 telefoane ce se regasesc in oferta magazinelor autohtone si au un raport calitate-pret foarte bun.

Allview A5 Quad – pret 500 lei.

Allview s-a lansat in Romania cu telefoane low-end. Acum incearca sa pastreze un oarecare echilibru, lansand terminale pentru toate categoriile sociale, A5 Quad fiind un upgrade al lui A5 Duo. Terminalul se pliaza perfect pe aceasta nisa a telefoanelor ieftine. Este perfect pentru tinerii ce vor calitate cu putini bani. Mi-a placut acea multitudine de carcase cu care poate fi accesorizat. La aspecte pro ar mai fi sunetul de calitate inalta atat pe difuzor cat si pe casti.

Allview A5 Quad

Allview A5 Quad

GOClever Insignia 5X – pret 999 lei.

Ce apare pe hartie pare promitator iar telefonul reuseste sa aduca o experienta de utilizare foarte buna pentru pretul de doar 999 lei. Design-ul este simplu, unora s-ar putea sa li se para prea simplu dar mie personal imi place deoarece ofera un grip bun. GOClever este o firma din Polonia. Pana anul trecut vindeau numai tablete in Romania. Anul acesta si-au marit paleta de produse prin gamele Insignia si Quantum. Insignia 5X este un telefon ce vine la pachet cu 2 baterii, pentru o autonomie crescuta. Primul acumulator este de 2000 mAh iar al doilea de 4000 mAh. Acestea se folosesc cu doua capace deoarece este si logic ca bateria de 4000 mAh sa fie substantial mai mare. Acest model dispune de o configuratie hardware, cu un ecran FHD de 5 inch, procesor MediaTek quad-core 1,5 ghz si un GPU PowerVR SGX544mp2, camera de 13 mpx si o camera frontala de 2 mpx, Android 4.2.2 la bord, spatiu de stocare de 4 gb si 1 gb de RAM.

GOClever Insignia 5X

GOClever Insignia 5X

Nokia Lumia 520 – pret 520 lei.

Windows phone-urile nu au avut un mare succes dar Nokia a reusit sa incropeasca un terminal perfect pentru oameni cu un buget redus. Acesta este Lumia 520, iar acum a aparut si Lumia 525. Hand-set-ul este cel mai vandut telefon cu Windows Phone drept OS, are mare succes in tari cu populatii mari precum India, Brazilia, Indonesia. El aduce un corp rezistent bine construit, usor de tinut cu o singura mana, sunet puternic pe casti si difuzor, sistem de operare foarte bine optimiziat cu tranzitii ce ascund orice urma de lag si aplicatii preinstalate foarte utile. Iar toate acestea la un pret de 520 lei.

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Allview X1 Soul Mini – pret 999 lei.

Gama de terminale X1 de la Allview se mareste pe zi ce trece. Brasovenii au lansat acum cateva zile X1 Xtreme iar in 2013 au adus in Romania si varianta mini a lui X1 Soul, ce a reusit sa impresioneze placut si a primit un feedback pozitiv din partea compatriotilor. Aspectele ce il aduc pe X1 Soul mini pe acest loc al topului sunt: ecran de 4,5 inch HD, un procesor puternic plus un GPU ce reuseste sa ruleze jocuri cu un nivel de detaliu ridicat, sunet de calitate si un design unibody foarte aratos.

Allview X1 Soul Mini

Allview X1 Soul Mini

Motorola Moto G – pret 999 lei.

Motorola, achizitonata de Google in 2011, le-a priit americanilor deoarece compania a reusit sa iasa din conul de umbra in care intrase acum cativa ani. In perioada in care Google a detinut Motorola a lansat 2 telefoane foarte laudate mai ales in America. Insa acum mai putin de o luna Motorola Mobility a fost achizitionata de Lenovo pentru suma de 3 miliarde de dolari. Da, firma, ce detine motorul de cautare, a iesit in pierdere cu aproape 7 miliarde de dolari. OK, sa lasam afacerile marilor companii si sa trecem la Moto G. Dupa cum am spus, Motorola a lansat 2 terminale foarte laudate in America. Pe de o parte este Moto X si de cealalta parte inculpatul, Moto G. Acesta hand-set are un design similar cu Moto X (cu spatele usor curbat ce ofera un grip mai bun), ecran HD (1280:720) foarte bine calibrat, procesor Qualcomm puternic, casti ce ofera un sunet puternic si stau foarte bine in ureche, sistem de operare Android 4.4 KitKat ce ruleaza la fel de bine ca pe un terminal Nexus.

Motorola Moto G

Motorola Moto G

Acesta a fost topul meu pentru telefoanele cu cel mai bun raport calitate-pret. Astept si pareriile voastre in comentarii.