De ce sa practicam Yoga? 10 Motive esentiale

Yoga, în multiplele sale forme, provenită de acum 10.000 de ani, este practicată de milioane de oameni,  în toată lumea. Nu numai ca yoga este calmantă, dar este și o formă de exercițiu. Mai are multe alte beneficii de sănătate ! Iată top 10 beneficii de a practica yoga.

1. Respira mai bine.

Pranayama, respirație yoga, ajută la controlul respirației. Ritmul respiratiei este redusă, și implică să respirati adânc, cu pauze lungi și expirație lentă. Respirand in acest fel crește cantitatea de oxigen în corpul dumneavoastră, care declansează raspunsul de relaxare a corpului și îmbunătățește capacitatea pulmonară și abilitățile de andurantă.

2. Îmbunătățirea circulației sangelui și inimă mai puternică.

Practicarea unor ipostaze în yoga poate ajuta la imbunătătirea circulatiei sangelui si ajută celulele de sânge oxigenate sa se distribuie mai eficient prin corp. Yoga-ul bland si calm poate întări inima prin scăderea palpitatiilor și creșterea consumului de oxigen si rezistentă in timpul exercitiului.

3. Devii mai puternic.

Poziții de yoga, denumite în continuare “asana“, cauza tine de a utiliza fiecare mușchi din corpul dumneavoastră, care ajută la creșterea puterii masei musculare peste tot. Yoga poate îmbunătăți, de asemenea, elasticitatea corpului  dumneavoastră “.

4. Îmbunătățiți flexibilitatea DVS.

Multe posturi din yoga întind diferite parti ale corpului, în anumite moduri care cresc flexibilitatea musculară si tonusul muscular. Aceste posturi, ajută la articulații mai puternice și de a crește gama de mișcare. Aceste ipostaze, de asemenea, ajută la imbunatatirea alinierii corpului, deoarece acestea întăresc mușchii și ligamentele elastice într-un mod care ajuta la ameliorarea spatelui, gâtului, articulatiilor si musculaturii. Întinderea practicata în fiecare zi crește flexibilitatea musculară, mobilitatea, și controlul.

Yoga pentru toate varstele

Yoga pentru toate varstele

5. Invata sa gestionez durearea.

Studiile arata ca anumite poziții de yoga cu meditație, pot reduce durerea pentru persoanele care suferă de cancer, scleroză multiplă, boli autoimune, hipertensiune arterială, artrită, dureri de spate si gat, si durerea emoțională.

6. Liniste si Pace interioara.

Yoga are un aspect meditativ care poate ajunge la un nivel spiritual profund. Mulți oameni care practică yoga în mod regulat afirma că au un sentiment de pace interioară , motivul fiind ca practica Yoga in mod regulat si nu se abat niciodata de la program. Yoga prevede scutirea de la stres, precum si durere, care sunt lucruri care întunecă judecata și starea de spirit în fiecare zi. Asane (posturi), consolidarea sistemului nervos, ceea ce duce la o mai bună conștiință de sine și o mai bună conexiune între minte și corp. Această scutire de la stres, durere, respirație îmbunătățita, și o mai bună legătură cu corpul poate reduce, de asemenea, anxietatea, depresia, frica, si alte tulburari de dispozitie emotionala.

Yoga, echilibrul perfect

Yoga, echilibrul perfect

7. Fii în prezent.

Yoga ne ajută să devenim mai conștienți de noi înșine și de a ajuta conectiunea între minte și corp. Concentrându-ne pe respiratie ne ajută să ne concentrăm asupra prezentului. Acest lucru ajută la îmbunătățirea concentrarii, coordonarea, timpul de reacție, și chiar de memorie.

8. ATENUAREA STRESULUI.

Yoga încurajează relaxarea și ajută la niveluri mai scazute de cortizol, hormonul stresului. Reducerea stresului este legat de reducerea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, îmbunătățirea digestiei și stimularea sistemului imunitar, precum și relaxarea simptomelor de anxietate, oboseala, astmul, și insomnie. Există tehnici cheie și tactici de meditație în yoga, care ajuta la liniștea mintii umane și de a reduce stresul.

Fiecare postura se repeta de 2 ori in parcursul a 90 de minute

Fiecare postura se repeta de 2 ori in parcursul a 90 de minute

Poza de mai sus arata 26 de pozitii care ajuta la SLABIRE.

9. Ai un corp sanatos.

Yoga ajuta la lubrifierea articulatiilor, tendoanelor si a ligamentelelor. Se detoxifica organismul prin anumite poziții și tehnici de respirație, lăsând corpul sanatos si odihnit. Reducere a stresului, îmbunătățirea respirației și a tensiunii arteriale, yoga are un efect anti-îmbătrânire. Acesta oferă elasticitate la nivelul coloanei vertebrale, ajuta la intarirea muschilor, și elimină toxinele, astfel încât să întârzie debutul ridurilor si ajuta sa te simti si arati mai tânăr.

10. Controlul greutatii corporale.

Cu practica yoga vine vorba de pierdere în greutate in mod natural. Yoga cauzeaza o scadere in excesul de grasime din organism. Practicarea yoga crește metabolismul și vă ajută să reduceti din greutate și să controlati eforturile de greutate prin reducerea stresului și a arde mai multe calorii, chiar in timp ce dormiti. Yoga încurajează, de asemenea, obiceiurile alimentare sănătoase și promovează stabilitatea interioara si de sanatate mintala. Această reducere a stresului și o mai mare conștientizare de sine scade mâncatul emoțional și cel legat de stres. Se ridică gradul de conștientizare de nevoile corpului si mancati doar cat corpul are nevoie, atunci când este nevoie, și reduce nevoia de a mânca din plictiseală sau durere emoțională.