Revansa numarului 1 mondial. Simona Halep invinsa categoric in finala

Cel mai important eveniment sportiv al finalului de an pentru noi toti, s-a incheiat in cel mai dureros mod posibil. Simona Halep a fost invinsa fara drept de apel de Serena Williams in finala Turnrului Campioanelor de la Singapore si din pacate, a transformat victoria Simonei din grupa, intr-un simplu accident si nimic mai mult, pentru jucatoarea de peste ocean. Foarte concentrata si cu o dorinta de revansa imensa, Serena a trecut usor peste break-ul Simonei din debutul meciului si a controlat in totalitate jocul intr-o maniera care-i argumenteaza inca odata pozitia de lider mondial. 6-3, 6-0 reprezinta mult mai mult decat o simpla victorie, este mai degraba o declaratie de forta liderului WTA, care incheie anul competitional in stil de mare campioana.

In alta ordine de idei, Simona Halep a platit tribut sportivitatii sale, cunoscut fiind faptul ca fara ajutorul sau, Serena ar fi fost de mult trimisa acasa de la Singapore. Si-a facut insa datoria sportiva si a castigat un set in ultimul meci din grupa, set echivatent cu biletul spre semifinale al Serenei Williams, pentru care nimic altceva nu mai conta decat revansa cu Halep. Ea a venit poate mai devreme decat se astepta sportiva americana, dar cand a venit a stiut sa-si joace cartea perfect.

In ciuda infrangerii dureroase de astazi, Simona Halep va incheia anul 2014 pe pozitia a treia WTA, accederea in finala Turneului Campioanelor ajutand-o pe sportiva noastra sa se reintoarca pe podium. Urmeaza pauza circuitului mondial, o pauza care pentru Simona Halep va fi cu siguranta una agitata, pentru ca dincolo de performantele sale incontestabile, nu-i va fi usor sa treaca peste umilinta de astazi. Capul sus Simona si mult succes in sezonul care vine.