4 milioane de romani saraci

In total 4 milioane de romani sunt saraci , iar singura solutie pentru ei este crearea de locuri de munca. Aceste informatii reies dintr-un raport intocmit de specialistii Ministerului Muncii, practic cei mai saraci romani (1 milion), locuiesc fie in mediul rural, fie in orasele industriale, insa in special vorbim de doua zone istorice, Moldova si Dobrogea.

Batranii, persoanele cu dizabilitati si romii sumeaza alte trei milioane de romani, iar aceasi specialisti sustin ca si aceasta parte a populatiei este vulnerabila in fata saraciei.

Mai grav este ca intre 2008 si 2012 a crescut numarul tinerilor afectati de saracie, practic unul din doi copii locuieste in mediul rural iar multi dintre acestea nici macar nu-si permit sa mearga la scoala. Totusi, in perioada 2008-2012 a scazut numarul batrinilor afectati de saracie, vorbind de aceste cifre specialistii Ministerului Muncii, au intocmit un Plan, in care incearca sa reduca saracia, momentan acest raport este in dezbatere publica. Daca este sa masuram cifrele, reiese ca Guvernul isi propune ca pana in 2020 sa reduca numarul saracilor cu  400.000 de romani, adica in loc de 4 milioane de romani saraci, doar 3.5 milioane vor trai in saracie.

Unul din cinci romani este atat de sarac, incat nu-si poate permite un trai decent, si inca mai exista copii care nu au mers niciodata la scoala.

Concluziile apar intr-un raport al Ministerului Muncii, care vrea sa reduca numarul saraciilor in urmatorii cinci ani.