Angelina Jolie se intalneste cu Papa Francisc

Celebra actrita, directoare si reprezentanta ONU, Angelina Jolie a avut pe 8 ianuarie o scurta intalnire cu Papa Francisc, dupa o proiectie a filmului ”Unbreakable”. Vaticanul a declarat ca actrita Jolie si doi dintre fiii sai au fost la Academia Pontificala de Stiinte pentru a prezenta filmul. Acest film este despre povestea lui Louis Zamperini, o stea olimpica a atletismului, acesta s-a prabusit in Oceanul Pacific in timpul celui de-al doilea razboi mondial, aflandu-se in bombardierul B-24. Zamperini si alti doi tovarasi au supravietuit pe o pluta timp de 47 zile, doar pentru a fi capturati de japonezi.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat ca banda ne arata ”valorile umane si spirituale pozitive, in particular iertarea.” Papa Francisc nu a vazut filmul, dar a schimbat cateva cuvinte cu Angelina Jolie mai tarziu, cand actrita a fost dusa la Palatul Apostolic, impreuna cu doi dintre fiii sai, un frate si un membru. Reuniunea a fost planificata de catre directorul argentinian al Academiei Pontificale, Episcopul Marcelo Sanchez Sorondo, un bun prieten al papei.

Papa Francisc tocmai avuse o audiere oficiala cu un delegat si s-a oprit la ”Sala Tronului” impodobita cu aur, unde ii primeste de obicei pe sefi de stat, pentru a o saluta pe Angelina Jolie si tovarasii ei. Pozele de la Vatican au aratat ca actrita Angelina Jolie purta un costum negru oficial, in conformitate cu protocolul papal, zambind a dat mana cu Papa.

”Desi, a durat doar cateva minute, desigur, a fost foarte important pentru prezent”, a spus Papa Francisc.