Smartphone-urile masive ca si iPhone 6 Plus încep să devină un trend

Dacă iPhone 6 vi se pare un telefon ideal şi nu sunteţi mari fani ai modelului mai mare, iPhone 6 Plus, atunci nu sunteţi la modă. Noul trend în materie de smartphone-uri vizează telefoane de dimenisuni mari, care reprezintă o combinaţie perfectă între tabletă şi smartphone, de aici şi denumirea de phablet.

Specialiştii IT estimează că trendul este unul ascendent iar, în viitorul apropiat, majoritatea utilizatorilor îşi vor dori o phabletă. Numărul acestora va creşte de cel puţin 5 ori faţă de numărul lor actual astfel că, în 2019, aproximativ 400 de milioane de device-uri de acest gen vor fi deja în mâinile noastre, faţă de cele 138 de milioane care urmează să fie achiziţionate în acest an.

O phabletă îmbină perfect caracteristicile unui smartphone alături de ecranul generos al unei tablete, dar, oare cât de portabilă este? Dacă, de exemplu, smartphone-ul poate fi ţinut în buzunarul de la bulgi, o phabletă cu siguranţă nu va încăpea. Ei bine, se pare că avantajele unui ecran mai generos depăşesc aceste inconveniente.

În ceea ce priveşte funcţionalitatea unui smartphone masiv, specialiştii au căzut de acord că phableta este mult mai utilă decât un simplu smartphone. Trendul telefoanelor cu ecran mare a început odată cu lansarea Galaxy Note în 2011, de către Samsung, care avea un ecran de 5.3 inci.

Deşi în prezent hibridul este doar un model de nişă, se estimează că acesta va deveni un model standard în următorii ani, având în vedere direcţia în care piaţa se îndreaptă, dar şi utilitatea acestuia. Din ce în ce mai mulţi utilizatori folosesc telefonul pentru gaming, navigare pe internet şi vizionare de filme, iar toate acestea cer un display mai mare.

De asemenea, se estimează că phabletele vor avea un impact negativ asupra vânzărilor de tablete, deoarece preţurile smartphone-urilor mari vor scădea, devenind astfel accesibile unui public numeros şi acoperind totodată utilitatea tabletelor.

Această evoluţie surprinzătoare a devenit tot mai rapidă în urma lansării de către Apple a Iphone 6 şi Iphone 6 Plus, ambele cu un display mai mare decât eram obişnuiţi, iar vânzările au deposit aşteptările. Iată că, deşi mărirea display-ului la Iphone a venit mai târziu, gigantul American stabileşte deja următoarele trenduri din industrie.