iPhone 7 Vs iPhone 7 Plus: Ce este diferenta?

Este acea perioada din an cand apar iPhone-uri noi. Dar noile telefoane Apple iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu sunt ca si celelalte telefoane Apple iPhone avand doar numarul schimbat. Desi par identici de afara, aproape ca se aseamana perfect cu iPhone 6S si iPhone 6 S Plus si Iphone 6 si iPhone 6Plus. Deci oare asta insemana ca nu mai este interesata lumea sau?

Pe scurt: da si nu. Ceea ce a schimbat mult Apple este in interior si un upgrade important la camera din ambele modele.

Deci cele mai importante noutati si schimbari in iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt:

Noul iPhone 7 de la Apple (o sinura camera spate) si iPhone 7 Plus (camera dubla spate) sunt mai mult ca posibili cele mai vandute telefoane in 2016 si 2017. Credit imagine: Apple

Noul iPhone 7 de la Apple (o sinura camera spate) si iPhone 7 Plus (camera dubla spate) sunt mai mult ca posibili cele mai vandute telefoane in 2016 si 2017. Credit imagine: Apple

Design si Marime – Mai rezistente, mai controversale

Gigantul in camera Apple, este dezamagitor ca nu au facut nici o schimbare la exteriorul iPhone-urilor noi de trei ani incoace. Si intradevar ca ii face sa para invechiti comparati cu cel mai mare competitor a lor Samsung cu modelul lor cu design radical Samsung Galaxy S7 Edge si Galaxy Note 7.

Dar multe schimbari sau facut desi unele mai putin interesante sau importante altele sunt foarte controversale. Cel mai controversal lucru ce au facut este disparitia gaurii pentru mufa de casti.

Jack de 3.5mm pentru casti Adaptor ce vine in cutia de la iPhone 7 inclus. Credit imagine: Apple

Jack de 3.5mm pentru casti Adaptor ce vine in cutia de la iPhone 7 inclus. Credit imagine: Apple

Intradevar Apple a facut inimaginabilul si a pus doar un singur port de Lightning pe ambele dispozitive noi iPhone. Cutia vine plina de adaptoare, doar ca utilizatorii nu o sa mai poata sa incarce iPhone-ul lor in aceasi timp ce asculta si muzica. Aceasta decizie o sa ii faca pe fanii Apple sa se gandeasca de doua ori la achizitionare.

Desi practicabilitatea acestei decizii este sub semnul intrabarii, iPhone 7 si iPhone 7 Plus este unul dintre cele mai rezistente iPhone-uri create de Apple pana acum. Au adaugat si rezistenta la praf si apa IP67. iPhone 7 rezistent sub apa pana la 1 metru adancime pentru 30 de minute. Avand aceasta posibilitate au putut sa mentina si rigiditatea cu care ne-am obisnuit Seria 7000 aluminium introdus anul trecut la modelele iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf ceritficate IP67 Credit foto: Apple

iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt rezistente la apa si praf ceritficate IP67 Credit foto: Apple

Pentru o rezistenta mai mare la ambele modele a fost inlocuit butonul de Home (Acasa) cu o suprafata sensibila la atingere ceeace ofera un impuls haptic ca sa mimice un click. Dezvoltatorii de aplicatii pot sa se foloseasca de aceasta noua optiune pentru vibratii specifice si inca multe idei.

Benzile de antene de pe spatele dispozitivului a fost scos si acuma apare doar pe partea de sus si jos la margini. Schimbari si in marimea noilor dispozitive.

  • iPhone 7 – 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
  • iPhone 7 Plus – 158.2 x 77.9 x 7.3 mm

Va mirati asai? Desi dimensiunile la iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt aceasi cu iPhone 7 respectiv iPhone 7 Plus, ambii sunt mai usori cu 5grame, respectiv 4gr.

Iphone 7 are boxe duale Stereo - Credit foto: Apple

Iphone 7 are boxe duale Stereo – Credit foto: Apple

iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru prima data vin cu boxe duble Stereo. Desi in mod interesant nu este exact ceea ce vedem noi fiind in partea de jos a telefonului iPhone 7 si 7 Plus – o parte fiind pentru microfonul pentru convorbiri. Un sistem audio mai bun external este un lucru de mult asteptat la seria iPhone.

Puteti alege din multe modele cum ar fi Rose Gold, Gold, Silver, Black si la optiunile de doar 128 si 256 Gb puteti alege Jet Black dar trebuie sa ne luam ramas bun de la Space Grey.

Optiuni culori pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Optiuni culori pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Display – calitatea marita dar tot invechita

Anul acesta nu vedem multe schimbari. Butonul de 3D Touch la care sa facut atata reclama a fost adus de la iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Pe hartie iPhone 7 si iPhone 7 Plus arata exact ca si un ecran OLED, totodata nu pot sa ieie concurenta si au ramas iarasi cu mult in urma la modele de top Android cu ecrane 2K(2560 x 1440).

  • iPhone 7 – 4.7-inch LED-backlit IPS LCD, 1334 x 750 pixels (326 ppi), 65.6% ecran-conform-carcasa
  • iPhone 7 Plus – 5.5-inch LED-backlit IPS LCD, 1920 x 1080 pixels (401 ppi), 67.7% ecran-conform-carcasa
Ecran nou la noile dispozitive ipHone 7 respectiv iPhone 7 Plus

Ecran nou la noile dispozitive ipHone 7 respectiv iPhone 7 Plus

Aceste fiind spuse, Apple se lauda ca au imbunatatit calitatea ambelor ecrane cu luminozitate ridicata cu 25% “standard de cinema” ecran Retina HD. Au adaugat o gama mai larga P3 de culori si au inbunatatit managementul de culori, Apple numind acest lucru “True Tone”

Performanta – Inbunatatiri majore.

Pana acuma dupa anumite criterii iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt inca cele mai rapide telefoane din lume din ultimul an, dar Apple nu a stat pe loc:

  • iPhone 7 si iPhone 7 Plus – chipset Apple A10 Fusion – procesor Quad Core, 2GB de RAMi (3GB zvonit pentru modelul Plus dar inca neconfirmat)
Cel mai rapid procesor Apple A10 Fusion - Credit foto: Apple

Cel mai rapid procesor Apple A10 Fusion – Credit foto: Apple

Intradevar cea mai asteptata stire de la Apple au fost primii iPhone-uri care au fost echipate cu procesoare Quad Core. Apple a declarat ca o performantele o sa creasca cu 40% mai mult din cauza procesoarelor mult mai rapide si cu pana la 50% puterea de procesare grafica fata de iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Multi o sa se lege de faptul ca iPhone 7 Plus nu are cei 3GB de Rami cum multi au prezis, dar noile iPhone-uri o sa se ieie la concurs cu multe dispozitive Android de top in 2017.

Evolutie puterii de procesor si procesare grafica la iPhone-uri - Credit foto: Apple

Evolutie puterii de procesor si procesare grafica la iPhone-uri – Credit foto: Apple

Aditional Apple a adus inbunatatiri la modemul lor de 4G sa aiba puterea de viteza la pana 450Mbiti.

Camere – Cea mai importanta inbunatatire si punct de vanzare.

Nu trebuie sa negam ca Samsung a luat tronul de la Apple in materie de fotografiere in ultimi ani, dar posibil ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus poate sa ieie inapoi.

  • iPhone 7 – Camera spate: 12 megapixel senzor, f/1.8 apertura, Focus Pixels, Optical Image Stabilisation, quad-LED (dual tone) flash, 4K video recording. Front: 7MP sensor, f/2.2 aperture, 1080p recording
  • iPhone 7 Plus – Camera spate: Dual 12MP sensors (f/1.8, 28mm & f/2.8, 56mm), Focus Pixels, OIS, 2x optical zoom, quad-LED (dual tone) flash, 4K video recording. Front: 7MP sensor, f/2.2 aperture, 1080p recording
iPhone 7 o camera lentila din 6 elemente - Credit foto: Apple

iPhone 7 o camera lentila din 6 elemente – Credit foto: Apple

FUnctii diferite camera din spate duala iPhone 7- Credit foto:Apple

Functii diferite camera din spate duala iPhone 7- Credit foto:Apple

Aditional cu acest upgrade la camera duala mai beneficieaza si de o inbunatatire de patru LED-uri True Tone Flash ceea ce este cu 50% mai puternica, dar foloseste lumini calde si reci pentru a produce poze cat mai reale. Ambele modele au o camera frontala inbunatatita la 7MP cu inregistrare video la 1080p, dar aceasta camera din pacat este mai lenta avand F2/2 ca si modele anterioare.

Monstra de poza la iPhone 7 Plus - Credit foto:Apple

Monstra de poza la iPhone 7 Plus – Credit foto:Apple

Baterie – Puterea bateriei Apple

Puterea bateriei iPhone 7 si iPhone 7Plus - Credit foto:APple

Puterea bateriei iPhone 7 si iPhone 7Plus – Credit foto:APple

Oare iPhone 7 si iPhone 7 Plus o sa detroneze Samsung Galaxy?