Barbatul de 73 de ani ucis de politie a tinut un crucifix in mana si nu un pistol

In California un barbat suferind de dementa a fost impuscat de politisti pentru ca au crezut ca tine in mana un pistol desi era doar un crucifix.

Autoritatiile au confirmat ca era vorba de o greseala a politistilor din California, impuscand mortal un barbat in varsta de 73 de ani care a fost confundat a tine un pistol in mana.

Francisco Serna era suferind de dementa in stagiul 1 si recent sa atasat de acest obiect religios care il purta tot timpul cu el si arata la oameni din jurul lui, declara familia.

Departamentul de Politie din Bakersfield a confirmat intr-o declaratie ca un obiect de culoare-intunecata care semana cu un crucifix a fost gasit pe domnul Serna, care a fost dezarmat.

Fapta sa intamplat chiar vizavi de casa lui domnul Serna noaptea la ora 12:30. Dupa ce politia a primit apelul de la 911 de la un vecin care sa simtit amenintat de domnul Serna a spus autoritatilor ca acesta are o arma ascunsa. Vecina a mai spus politiei ca barbatul a venit in apropierea masinii ei si se comporta bizar avand o mana in buzunarul de la flanela, fiind si seara tarziu femeia a intrat in panica.

Chief Lyle Martin asistentul politist din Bakersfield a declarat presei Miercuri seara “Serena a ignorat multiplele avertizari, incercari verbale de al opri  din mers si sa scoata mana din buzunar cand la un moment dat 7 ofiteri au ajuns la fata locului.

Polististii au tras sapte focuri asupra domnului Serna dar nu nu putem stii cu exactitate cate gloante lau atins.

Familia domnului Francisco Serna este distrusa, au declarat ca domnul Serna a fost inofensiv si ca era atasat de crucifixul lui de 12cm in ultimele saptamani pentru ca ii oferea confort. “Au fost momente cand a crezut ca o sa moara de batranete,” spuse una dintre fiice, Laura Serna. “El doar purta cu el. Nu stiu daca il purta pentru siguranta. Politia ar fi putut crede ca este o arma.”

Familia la descris ca si un stra-bunic iubitor care a fos un “erou” pentru rudele lui; sunt socati si furiosi pentru modul in care a murit.

“Noi vrem doar raspunsuri,” a spus Rogelio Serna, unul dintre baietii lui Francisco Serna. “Noi nu toleram violenta. Nu nu am fost crescuti asa.”