12 Milioane de pagini CIA ONLINE declasificate dupa sentinta de judecata

Agentia Centrala de Inteligenta din SUA (CIA) a publicat online 12 milioane de pagini cu documente declasificate.

Documentele, stiri din ziare, scrisori si rapoarte despre sumedenii de lucruri bizare si fascinante, subiecte interesante si controversate sau chiar fantastice inca din 1940. Sunt documente despre subiecte care prezinta aparitii UFO, retete de spioni pentru cerneala invisibila, investigatii despre celebritati “puteri speciale” “perceptiile paranormale” ale lui Uri Geller, si chiar si documente despre proiectul MK-Ultra.

 Puteti vedea toate cele 930,000 documente in Camera de Citire a CIA-ului, avand si un motor de cautare personalizat pentru enciclopedia de documente.
Toate aceste date facute publice de CIA, ofera o posibilitate enorma pentru cercetatori, academicieni, oameni de stiinta, jurnalisti, tocilari, publicul general si fara indoiala pentru cei cu teorii conspirationale.
content-1484759776-uri
Excerpt from the Uri Geller files. CIA Library
Documentele au fost public declasificate si publicul a avut oarecat acces limitat din 1995 incoace, totusi pana acuma a fost posibil vizonarea lor pe patru calculatoare dintr-o camera din Agentia NATIONALA a ARHIVELOR in Maryland, SUA intre orele 9 si 4:30. CIA a fost obligat sa ofere vizibilitate la aceste documente din cauza unui proces  de catre o organizatie de stiri nonprofit pe nume MuckRock in 2014. In 2015 sa dat drept la aceasta organizatie sa aiba toata baza de date pe 1,200 de discuri compacte in termen de 6 ani sa fie livrate si pentru pretul de 108.000 de dolari.
Totusi acuma CIA a facut public la intreaga lume toate documentele declasificate.