Proiectul “Beautiful Spring in Cluj” organizat de Fundatia Pro West

Pe o vreme splendidă, sâmbătă 1 aprilie, 2017, cei 22 de voluntari de la USAMV au fost prezenţi la ora 9:00, iar de la ora 10:00 s-au adăugat 28 de elevi de la „Royal School in Transylvania“. Aceştia din urmă au fost însoţiţi de profesorii şi parinţii lor. Astfel Grădina Botanică s-a transformat într-un loc plin de tinereţe, soare si optimism.

O adevărată primăvară frumoasă la Cluj. Lucrătorii permanenţi ai grădinii, care au organizat foarte bine întreaga activitate pe durata proiectului, au distribuit voluntarii pe grupe de lucru. Pe platoul trandafirilor au lucrat atât studenţii cât şi elevii participnţi. O altă grupă a fost distribuită la lucru pentru igienizarea straturilor şi rondurilor de flori. Băieţii studenţi au săpat pamântul din straturile Sectorului Decorativ. Elevilor de la “Royal School in Transylvania” li s-a indicat să culeagă conurile de pin şi uscăturile de tuie care marchează partea de sud a Sectorului Decorativ. Au fost umpluţi cu uscături peste 55 de saci de plastic. La ora 12:30 Fundaţia PRO WEST a oferit tuturor participanţilor un prânz cu: pizza, soft-drinks, apă minerală şi plată.

La încheierea zilei de lucru toţi cei 50 de  participanţi au primt Diplome de Voluntariat. Elevii au făcut un tur al grădinii. Fundaţia PRO  WEST rămâne dedicată elementului de educare şi învăţământ a tuturor tinerilor partcipanţi. D-ra Angela Pui, angajată permanent a grădinii ne-a declarat: “Sunt mulţumită de prestaţia voluntaarilor”. Iar o altă angată, d-na Aurica, ne-a declarat: “Da. Sunt mulţumită de prestaţia voluntarilor. Au lucrat bine tot ce li s-a cerut să facă”.  Următorul proiect al Fundaţiei PRO WEST în Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Npaoca, este programat, pentru al-VII-lea an consecutiv, pe data de sâmbătă, 20 mai, 2017, ora 9:00, cu denumirea: “I love summer in Cluj”. Sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc şi le pasă de oraşul de pe Someş.