Brexit’ul. Britanicii au dreptul sa decida despre prezentul si viitorul tarii lor

Am scris şi înainte de Referendumul din Marea Britanie. Britanicii au dreptul să decidă soarta Regatului Unit. Este ţara lor. Nu trebuie să-i blestemăm pentru decizia luată de ei. Asta numai pentru că nouă ne-ar conveni ca ei sa stea în uniune, să plătească sume imense la Bruxelles, “sac” de unde să ne alimentam noi, cei slabi, destul de leneşi, aroganţi şi foarte, foarte dezorganizaţi. Concomitent, tot vestul ne mai dă şi locuri de muncă pentru cei care au plecat din estul Europei. Oare nu este cam mult ce cerem, fără să oferim nimic în schimb ?.

Cam de 8, 9 ani mai aud români care se plâng că cei din vest îi discriminează. Întreaga mea viaţă din studenţie până în prezent mi-am petrecut-o în vestul Europei şi peste Atlantic. Niciodată nu am simţit o discriminare. Din contră. Atâta vreme cât am fost foarte bine pregătit şi am oferit soluţii şi idei noi, am fost întotdeauna tratat cu respect şi chiar cu invidie.
Am scris de mai multe ori de Nigel Farage, fostul preşedinte UKIP (Partidul Independent al Regatului Unit). El este invinuit că ar fi dus Anglia spre acest BREXIT. Este o prostie. Crede cineva că o ţară ca Anglia, s-a lasat “dusă” de un singur om ?. Este adevărat, Nigel Farage şi UKIP au militat timp de 23 de ani pentru recâştigarea conducerii Angliei de la Londra, nu de la Bruxelles. În final englezii au fost cei care au decis recâştigarea conducerii ţării lor. Şi să vă mai spun ceva: Anglia nu este singura ţară care a dorit acest lucru. Urmează şi alte ţări vest europene