Bunicii ar putea primii ajutor de 250 lei

Ajutor de la stat de 250 lei pentru pensionarii care au grija de nepotii care sunt la gradinita.

Proiectul de lege intra astazi in dezbatere in camera deputatiilor, prevede ca bunicii ar putea primii cel putin 250 lei pe luna, pentru a avea grija de nepoti pana cand acestea implinesc varsta de gradinita.

Potrivit proiectului inaintat de UDMR, bunicii ar putea primii bani pentru a avea grija de nepoti, asta daca bunicii sunt ori someri ori au ajuns deja la varsta pensionarii, iar parintii vor sa se intoarca la serviciu, vor putea primii o suma minima de 250 de lei pentru a avea grija de nepoti pana cand acestia implinesc varsta de 3 ani sau 4 ani in cazul cand copii au vreun grad de handicap.

Bunica cu nepoata

Bunica cu nepoata

Aceasta masura ar fi buna, spun cei de la UDMR, initiatorii proiectului, deoarece  nu sunt suficiente crese, nu sunt suficiente gradinite. Sunt circumstante cand parintii nu au unde sa isi lase copii sau nu au bani sa ii dea la o cresa particulara.
Proiectul inca nu a primit aprobarea guvernului, si asta deoarece exista un impact bugetar,  insa cei de la partidul UDMR incearca in continuare sa ii convinga pe cei de la guvern, ca acest proiect merita implementat.

Sursa : RomaniaTV