Stiati ca exista un nou tip de iubire ?

Cercetatorii au sustinut pana acuma ca dragostea activeaza in creier acelasi centru al recompensei ca si stupefiantele , fiind , prin urmare, putin “egoista”. Noul tip de iubire descoperit de cercetatori este complet diferita si anume ca nu presupune egoism, aceasta afirmatie este sustinuta de catre cercetătorii de la Şcoala de Medicină Yale.

„Când dorim cu adevărat ca alţii să fie fericiţi, să le fie bine, nu avem aceasi senzaţie pe care o simţim când ne răspunde cel drag, pentru că nu ne mai gândim la noi” precizeaza Judson Brewer, profesor de psihiatrie la Universitatea din Massachusetts.

 

Indragostiti

Indragostiti

Aceasi cercetatori ai Departamentului de Psihiatrie al Universităţii Yale, Brewser si Kathleen Garrison au demonstrat printr-un studiu ca acest centru al recompensei din creier poate fi intrerupt prin meditatie cu ajutorul repetarii unor texte.

Utilizata inca din vechime de budhisti si inprumutata pe scara larga in occident mai putin la noi, practicarea acestei metode duce  la o iubire lipsita de egoism iar persoana care o practica va oferii totul fara sa ceara nimic in schimb.

Sursa : CBS News