Vaccin anti-functie.Seful Agentiei Nationale a Medicamentului,demis.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolescu la demis pe seful Agentiei Nationale a Medicamentului, Marius Savu, cel care a refuzat sa autorizeze vaccinul anti-gripal produs la Cantacuzino.

Asta dupa ce testele repetate in Franta au arata ca vaccinul are o concentratie de 30 de ori mai multe endotoxine decat este limita maxima. Eugen Nicolaescu afirma, ca metoda folosita la retestare de peste hotare ceruta de propria initiativa de seful ANM, este neconforma cu standardele europene.

Motivul demiterii a fost dezinformarea publica.

Marius Savu este in concediu medical, si nu a putut fi contactat, pentru a-si spune punctul de vedere. Ministerul demisionar al Sanatatii sustine ca a descoperit nereguli, si in sinteza primita de la guvern, dupa un raport, al coprpului de control al premierului, privind institutul de la Cantacuzino.

Agentia Medicamentului a constatat anul trecut, ca Institutul Cantacuzino respecta normele europene pentru linia de fabricatie a vaccin-ului anti-gripal, si ia dat autorizatie.
Totul dupa ce, guvernul a alocat 10 milioane de lei, pentru reluarea productiei nationale. Dupa scandalul privind contaminarea, toate cele 400.000 de doze de la institut au ramas in stoc, doar pentru o eventuala pandemie.

Ministrul Sanatatii a cerut SRI sa afle daca nu cumva vaccin-ul a fost contaminat intentionat. Curtea de Conturi verifica modul in care sau folosit banii publici primiti de Institutul Cantacuzino.

Sursa : TVR News