Multumim CAPITANE!!!

Pe site-ul oficial al clubului Inter Milano, citim astazi o veste pe care o asteptam de mult, dar pe care parca am fi vrut sa o amanam la infinit: “Ii multumim lui Cristi Chivu pentru 7 ani minunati!”…

In paginile retelelor de socializare, gasim mesajul emotionant al marelui nostru international prin care anunta retragerea din activitate… In stilul sau, politicos si educat, Cristi Chivu multumeste tuturor celor cu care a lucrat si incearca un sentiment de “bucurie trista'” pe care probabil il traiesc toti cei in fata carora si pentru care a jucat! Dupa 17 ani in care viata sa a fost una cu fotbalul, fostul capitan al Ajax-ului, Romei, Inter-ului si al nationalei noastre… se retrage…

A inceput la Resita, acolo unde a si debutat in prima liga a tarii (30 august 1997) intr-un meci impotriva Universitatii Cluj. Un an mai tarziu, tanarul Cristi, este pentru prima data pus la incercare de destin… trebuie sa infrunte trecerea in nefiinta a tatalui sau… .La nici 2 luni de la tragicul eveniment, convins de Ilie Balaci, Chivu refuza Steaua si semneaza pentru Universitatea Craiova. Aici nu avea sa stea prea mult si doar la un an distanta ajunge la cea mai galonata echipa a Olandei, Ajax Amsterdam. Aici invata toate “secretele meseriei” si in scurt timp este numit capitan de echipa ajungand unul dintre cei mai buni aparatori ai lumii. Evolutiile aproape fara cusur il aduc in atentia marilor cluburi ale Europei si in 2003 este achizitionat de A.S. Roma. Chivu impresioneaza inca de la primele meciuri intr-o echipa despre care se spunea la acea vreme ca joaca un “fotbal total”. Castiga un singur trofeu cu Roma care intra in impas financiar si super echipa incepe sa se destrame. A fost o vara tumultoasa pentru Chivu… cu oferte din Spania si Anglia (fiind la un pas de Real Madrid),  el alege sa ramana in Italia si merge in capitala modei pentru a juca la Inter. A petrecut aici cea mai frumoasa parte a carierei sale reusind in 2010 o performanta rara, aceea de a castica tot ceea ce se poate castiga… era Inter-ul lui Murinho… anterorul care spunea: “daca joc cu Chivu si Samuel, sunt sigur ca nu voi lua gol!” Este ultima echipa la care a jucat Cristian Chivu… ce retragere!… la ce nivel!

Pentru echipa nationala, a jucat in 75 de meciuri fiind capitanul tricolorilor in 50 dintre acestea. A debutat in 1999, intr-un amical impotriva Ciprului ( 2-2) chemat fiind de Emeric Ienei, iar in 2000 si 2008 a participat cu nationala la Euro. S-a retras in 2011, chinuit de gravele accidentari suferite la echipa de club.

La 33 de ani, Cristi Chivu “pune ghetele in cui”…oare prea tanar?… nu stiu…ma simt insa obligat sa-i multumesc…multumesc pentru golul impotriva Angliei, multumesc pentru imaginea pe care ai adus-o Romaniei… multumesc Capitane!… Si drum bun !

Categories: SPORT, SPORT EXTERN

Tags: chivu, inter, murinho