Produsele organice NU reduc riscul de a face cancer

  • Produsele organice NU reduc riscul de a face cancer !

Un nou studiu deomnstreaza ca femeile care consuma doar produse organice nu au un risc mai scazut de a face cancer.

Femeile din cadrul studiului care au consumat timp de noua ani fructe si legume organice aveau aproape aceasi procentaj de risc de a face cancer ca si femeile care nu au consumat acest tip de aliment.

Mai mult, riscul de cancer a fost intr-un procentaj  mai mare la femeile care consuma alimente de acest gen!

Cercetarea a fost realizata de oameni de stiinta de la Universitatea Oxford si a vizat riscul la care sunt predispuse femeile in cazul a 16 tipuri diferite de cancer.

Foarte multa lume trece la mancarea organica crezand ca este mai sanatosa si pentru ca se crede ca scade riscul cancerului.

Dupa o analiza mai detaliata despre corelatia dintre cancer si pesticide s-a ajuns la concluzia ca nu exista nici un indiciu care sa sugereze ca pesticidele cauzeaza sau infuenteaza  devoltarea cancerului.

Cercetatorii au chestionat 600,000 de femei cu versta de 50 de ani si peste daca au consumat produse organice si leau monitorizat starea sanatatii timp de 9 ani. Dintre acestea, 50.000 au dezvoltat unul din cele 16 tipuri de cancer.

Studiul a fost realizat pentru a se observa efectul consumului de legume şi fructe care nu au fost tratate cu pesticide, aceste substanţe fiind asociate cu un risc crezut de cancer, in special cancer mamar.

Doar in cazul limfomului non-Hodgkin s-a observat o reducere a riscului de boala la adeptele dietei organice, dar cercetatorii nu pot fi siguri daca aceasta diferenta poate fi explicata doar prin alimentatie.

Claire Knight, directoarea institutului Cancer Reasearch UK, spune ca este important sa consumam legume şi fructe, pentru ca ele scad intr-adevar riscul de cancer, dar nu este esenţial ca aceastea sa fie organice.

Cei care işi fac griji in privinta tratarii cu pesticide a acestor legume si fructe, trebuie doar sa le spele foarte bine, pentru a inlatura substantele daunatoare.