Doi oameni “frumosi”! Jose Mourinho si Jurgen Klopp, pun in scena spectacolul mintii si al spiritului!

La conferinta de presa premergatoare returului dintre Chelsea si P.S.G., Jose Mourinho, era intrebat cum ar trebui sa joace Chelsea acest meci ?… El a raspuns: ” Cu zambetul pe buze!:)”… Aproape in acelasi timp, in Germania, la Dortmund, inaintea partidei dintre Borussia si Real Madrid, intrebarea a fost adresata si lui Jurgen Klopp si elevilor sai… . Raspunsul a fost: ” Cu mandrie!!! Mandria de a juca sub culorile Borussiei, impotriva unor astfel de adversari!”

Interpretate in contextul rezultatelor din meciurile tur, raspunsurile celor 2 antrenori pareau ale unor oameni care se recunosc invinsi, care considera adversarele mult superiare si care asteapta partidele retur doar pentru relaxare.

Nu doar noi, cei ce privim din exterior, am interpretat gresit declaratiile mai sus amintite, ci, din pacate pentru ei, si antrenorii si jucatorii Realului si cei ai P.S.G.-ului; deja 1-0 pentru Mourinho si Klopp, inca inainte de inceputul meciurilor!

La Londra, meciul incepe cum nu se poate mai prost pentru Mourinho, nevoit sa-l inlocuiasca pe Hazard dupa nici 20 de minute. In locul sau intra Schurrle-prima mutare geniala-, si neamtul deschide scorul. A urmat o goana nebuna dupa golul calificarii, care a venit cand nu se putea mai bine…in minutul `88, si a fost inscris de Demba Ba-a doua mutare inspirata a lui Mourinho-.

La Dortmund, Jurgen Klopp, a fost nevoit sa gaseasca solutii pentru inlocuirea a jumatate din titulari. Apar astfel in primul 11 baieti precum Durm, Kirch sau Jojici, de care mai nimeni nu a auzit pana acum, dar care, au reusit sa transforme marele Real, intr-o echipa le liga a 2-a , asa cum recunosteau comentatorii televiziunii Spaniole! Borussia nu a reusit calificarea, invingand doar cu 2-0, dar au demostrat ca ceea ce parea normal in tur, (3-0 pentru Real) a fost doar un accident.

Chelsea se califica, Borussia nu, dar pana la urma, asta face din Champions League, o competitie atat de frumoasa… . Aici performa doar oamenii ” frumosi”… cei care stiu sa coreleze inteligenta cu trairile sufletesti pozitive, dand nastere asftel, unor meciuri memorabile! Multumim JOSE MOURINHO, multumim JURGEN KLOPP!!!

Categories: SPORT, SPORT EXTERN

Tags: klopp, mourinho, real