Samsung descoperire revolutionara cu Graphenul

Cercetatorii de la Samsung sustin ca au facut o descoperire revolutionara in dezolvtarea unei technici, in sintetizarea graphenului pe o scara larga. Graphenul este un material ultra-subtire, avand o putere si flexibilitate neobisnuita. Este un conductor de electricitate si caldura de 10 ori mai buna decat siliciul. In aceasi timp este mai puternic ca si otelul, mentinand flexibilitatea, prin urmare graphenul este un material extrem de atractiv pentru producatorii de ecrane tactile ultra-subtire si produse electronice ca si Android Wear.

In ultimul an in 2013, Samsung a lansat cateva produse cu intrebuintari asemenatoare, de la ecrane care se pot indoi pana la televizoare, telefoane si smartwatch-uri.

La inceput, graphenul s-a putut folosi doar in forme mai mari pentru uzul comercial, imbinand doua cristale de graphene care sa poata afecta conductivitatea electrica. Recenta descoperire a celor de la Samsung, arata ca un singur cristal graphene permite sa retina proprietatile electrice si mecanice pe o scara mai larga.

Productia in masa a grahenului era impedicata din cauza limitarilor cand era vorba de a producerea unui material mai mare, totusi Samsung pretinde ca au putut trece peste limitari folosind noua lor metoda in a sintetiza un singur crystal la o scara larga.

Samsung a declarat, ca graphenul va avea un rol important in dezvoltarea technologiei “wearable”. Conducerea de la Samsung a precizat ca technologia graphenului va duce compania in noua era a technologiei.

Load The Game