Minutul de reculegere, sau vesnicia care ne separa de lumea civilizata a fotbalului!

Duminica, 13 aprilie: pe Anfield Road, inaintea meciului Liverpool- Manchester City, se tine un minut de reculegere in memoria celor 96 de suporteri, care in urma cu 25 de ani, au decedat in tragicul accident de la Hillsborough…Dupa anuntarea momentului pe intreg stadionul si dupa fluierul arbitrului care  incepe minutului de comemorare, pe “vulcanul” din Liverpool, nu se mai aude numic… . Sentimentul era ca acei oameni care au umplut stadionul, nici macar nu respira!

Joi, 27 martie: National Areana, gazduieste mansa tur a semifinalelor Cupei Romaniei dintre Steaua si Dinamo. Chiar in dimineata meciului, aflam ca fostul mare jucator al lui Dinamo, Augustin Deleanu, a incetat din viata… . Dupa aceasta veste trista, toata lumea stia ce urma sa se intalmple inaintea mecilui, iar fanii celor doua echipe, aveau timp suficient sa se pregateasca pentru momentul solemn de la stadion. Si din pacate… s-au pregatit… . Cand trebuia sa fie cel mai liniste si gandurile tuturor sa se indrepte spre cel care a fost “Coco” Deleanu, a inceput un vacarm dracesc! Dinamovistii, au aratat ca nu pot uita nici macar pentru un minut rivalitatea, incepand sa scandeze numele propriei echipe, iar stelistii, spre rusinea lor, au raspuns cu un cor de huiduieli, transformand ambianta sonora a stadionului, intr-una de manifestare politica de joasa speta !

Acest tip de manifestare este atat de propriu noua, incat incepe sa para normal! Nu trebuia decat un minut de bun simt si de respect, pentru a iesi din aceasta “normalitate bolnava” si a arata tuturor ca putem merge pe drumul spre civilizatie! Un minut…este se pare… prea mult!!!