Rugaminte!!! Lasati-l sa lucreze! Despre cel mai “haituit” presedinte de federatie din Romania!

La nici 2 luni de la alegerea lui Razvan Burleanu in fruntea fotbalului romanesc, cel mai tanar presedinte ales vreodata(29 de ani), trebuie sa duca un adevarat razboi de aparare, impotriva tot mai multor contestatari. Nostalgici ai vechiului sistem, sustinatori ai lui Gica Popescu si chiar agenti media, nu ezita sa atace fiecare miscare a noului presedinte, si evident, in spirit national as indrazni sa spun, sa aiba solutii mai bune.

Daca merge la Roma dupa Radu Stefan, de ce merge?!, daca angajeaza colaboratori straini (si mai ales femei) de ce o face?!, de ce ii raspunde lui Hagi?!, de ce schimba sau de ce nu schimba statutul?!… si toate cele posibile.  Celor carora le e dor de “nea” Mircea, contesta in instanta legitimitatea alegerilor, “echipa” lui Popescu, in frunte cu Hagi, vrea echipa nationala pe locul 3 in lume :)) :))… , iar jurnalistii, doresc identificarea Romaniei cu echipa sa de fotbal!

Tare cred ca nimeni nu va obtine ceea ce-si doreste… .Alegerile s-au desfasurat in cadru legal (dar teribil de comic), cu intrunirea cvorumului necesar si cu o diferenta neta in favoarea lui Burleanu ( si daca n-ar fi fost legale, de ce ar fi legala, adunarea care a votat renta viagera pentru fostul presedinte!); Romania pe locul 3 mondial la fotbal pare mai degraba o gluma proasta decat un proiect viabil pentru viitorul apropiat; iar despre identificarea tarii cu echipa nationala…mi-e teama ca deja s-a intamplat acest lucru, doar ca in sens opus celui dorit de noi toti!

Au vazut cu totii in Razvan Burleanu, un om cu bun simt si cu multa deschidere pentru orice tema si brusc, toti au gasit curajul de a-l trage la raspundere. Nimic rau in a cere raspunsuri si explicatii, mai ales ca vorbim de cel mai popular si bine vandut sport intern, doar ca in acest caz, batem la usa gresita!

Razvan Burleanu s-a suit la volanul unei masini stricate, si noi toti ar trebui sa intelegem ca reparatia necesita timp si bani! Nu trebuie sa ne prefacem ca nu stim de defectiunile majare pe care deja le avea si sa-l invinuim pe noul “sofer” pentru ele.

De ce nu mai este Romania in top 10 si de ce nu mai este nationala ambasadorul de varf al tarii noastre, sunt intrebari pe care ar fi trebuit sa le adresam celor care au condus peste 20 de ani fenomenul fotbalistic intern! Dar din pacate, la vremea potrivita, prea putini si prea “fara voce”, au fost cei care au avut curajul sa ceara explicatii! Acum, dupa un razboi care pare deja pierdut, “curajosii” rasar de peste tot, ceea ce este fundamental rusinos!

Dragii mei, daca nu vreti sau nu puteti sa-l ajutati pe noul presedinte, in incercarea lui de a pune bazele unei fereratii moderne, macar lasati-l sa lucreze! Si peste 6 luni, 1 an sau chiar 2, trageti-l la raspundere! Toata tara o va face atunci! Nu pozati in rolul “nerabdatorului constructiv”, pentru ca toti stim ca, timp de 24 de ani, rabdarea, a fost pentru voi toti o mare “calitate”!