Spectacol, macar ca poveste! Astra Giurgiu este prima finalista a Cupei Romaniei!

S-a decis prima finalista a Cupei Romaniei! Astra Giurgiu, a trecut dramatic de Petrolul Ploiesti, marcand golul calificarii la chiar ultima lor actiune de atac, reusind astfel sa se razbune pentru felul in care au fost egalati in meciul direct din campionat.

Partida in sine, a fost una de lupta, incadrandu-se in media meciurilor vazute la noi. Baietii au alergat, s-au batut pentru fiecare minge, dar reusitele de fotbalisti autentici au foarte rare. Am putea evidentia executia lui Albin, din lovitura libera de la 30 de metrii, care a zguduit transversala lui Lung Jr., si in urma careia, Tamuz, atent pe urmarire, a reusit sa deschida scorul. Din acel moment, singura echipa interesata de atac, a fost Astra Giurgiu. Fiind obligata sa marcheze de 2 ori pentru a abtine calificarea, echipa lui Florin Marin, a pornit cursa de urmarire. Insa, atacurile sterile, centrarile gresite si suturile apatice, dadeau impresia ca Astra nu va reusi sa marcheze niciodata! Speranta a fost reaprinsa in minutul  52′ de “fiul risipitor” Budescu, a corui executie, merita admirata. Dupa o faza reusita a echipei sale, capitanul Astrei apare la finalizare si aseaza cu rafinament mingea in dreapta lui Pecanha.

Cam atat cu executiile fine, iar de la acest gol si pana in minutul 94′, am revazut scenariul de dupa prima reusita a meciului. Petrolul neinteresata (sau  poate incapabila) sa atace,iar Astra, fara idei de la mijloc in sus.

Vine insa ultimul minut de joc! Alibec, proaspat intrat pe teren, patrunde pe stanga si scoate un fault la marginea careului, inteles de toti giurgiunevii ca fiind ultima sansa de mai prinde finala. Budescu scoate in zona centrala pentru sutul lui Morais, sut care, deviat de un adversar, ajunge pe capul lui Paul Papp si intra in poarta! A fost pentru prima daca in acest meci, cand jucatorii si deopotriva conducatorii Astrei, au avut motive de bucurie.

Astra e in finala, dupa 3 tentative anterioare esuate, si cum putea fi mai frumoasa aceasta calificare, decat impotriva “rivalei’ si marcand golul calificarii chiar la ultima faza!?!?

Povestea, este frumoasa… si poate sa devina una istorica, daca Astra Giurgiu, va trece si de castigatoarea dintre Dinamo si Steaua si se va intoarce acasa cu trofeul.

Categories: SPORT, SPORT INTERN

Tags: astra, Cupa, petrolui