Lacrimile din Madrid! In capitala Spaniei, s-a plans mult in ultimele zile.

Sambata seara ( 24 mai 2014), locuitorii Madridului au fost uniti si in acelasi timp dezbinati de un singur eveniment! Finala Ligii Campionilor de la Lisabona, a fost motivul pentru care niciun madrilen – indiferent de simpatia sportiva si chiar indiferent daca este sau nu iubitor de fotbal – nu a putut sta departe de ceea ce s-a intamplat pe Estadio da Luz din Lisabona. De acasa, de pe stadionul din Portugalia sau din fata ecranelor uriase amplasate in intreg orasul, au urmarit spectacolul fotbalistic dedicat Madridului, pus in scena de cele mai prestigioase echipe ale sale. Imbracati din cat pana-n picioare in culorile echipelor favorite, fanii lui Atletico Madrid si cei ai lui Real Madrid, au fost martorii unei geniale drame contemporane, pe care nici unii si nici altii nu o vor uita prea curand.

Atletico, visa cu ochii deschisi, ca titlul de campioana a Spaniei castigat in ultima etapa impotriva Barcelonei, va fi dublat de marele trofeu Champions League si ca astfel, vor reusi sa puna peste sezonul de succes realizat, cea mai ravnita “ coroana “. De cealata parte, Realul, manata de obsesia castigarii celei de-a zecea Cupe a Campionilor, echipa care a cheltuit de la ultima finala jucata nu mai putin de 1,25 miliarde de euro, nu concepea sa se intoarca acasa invinsa. Ambele aveau astfel posibilitatea de a scrie o noua pagina de istorie si de a mai transa o batalie pentru suprematia in oras.

A rezultat o partida care poate reprezenta oricand scenariul unui film de mare succes: Atletico Madrid reuseste sa deschida scorul spre sfarsitul primei reprize, dupa o gafa imensa a celui mai iubit jucator de la Real, capitanul acesteia Iker Casillas! Urmeaza o ofensiva nebuna a “ albilor “ in incercarea de a reusi macar egalarea si de a impinge partida in prelungiri, lucru care intampla abia in minutul 93, cel care marcheaza fiind un alt jucator emblematic, cel de-al doilea capitan al echipei, Sergio Ramos, intr-un moment in care tensiunea din cele doua tabere era la cote inimaginabile. In prelungiri, a ajuns un Atletico cazut nu doar fizic ci mai ales moral si un Real renascut in ultimele momente de joc, starea celor doua combatante fiind confirmata de cele trei goluri marcate de echipa de acum triplului castigator de Champions League, Carlo Angelotti. Fara indoiala, momentul decisiv al finalei a fost reprezentat de golul marcar de Ramos, moment trait la maxim oriunde in lume:http://www.youtube.com/watch?v=BqwGt5bmp80

Invingatorii si invinsii s-au intors acasa… s-au intors la Madrid, acolo unde au fost asteptati de oameni in lacrimi. Lacrima de bucurie pentru unii, care dupa 12 ani de asteptare, si-au reconfirmat suprematia continentala si lacrimi de tristele pentru ceilalti, care au fost doar la doua minute de a sarbatorii alaturi de favoritii lor, cea mai mare performanta realizata vreodata!