Romania de stanga! Primele rezultate oficiale anuntate de BEC, confirma dominatia aliantei PSD-UNPR-PC!

In aceasta dimineata ( 26 mai 2014), Biroul Electoral Central, a facut publice primele rezultate partiale oficiale inregistrate la alegerile europarlamentare de ieri. Acestea nu fac decat sa confirme sondajele de opinie comandate pentru acest scrutin, conform carora, alianta electorala PSD-UNPR-PC se afla in totul preferintelor alegatorilor romani. Astfel, din cei peste 18 milioane de romani asteptati la urne, s-au prezentat aproximativ 32,16%, alegand in proportie de 37,25% alianta mai sus amintita. Pe locurile urmatoare la o distanta foarte mare de invingatori, s-au clasat PNL – 14,86%, PDL – 12,26%, UDMR – 6,48% si PMP – 6,24%, toate castigandu-si dreptul de a trimite reprezentanti in Parlamentul Europei, numarul exact de mandate pentru fiecare, urmand a fi facut public dupa centralizarea tuturor proceselor verbale venite din teritoriu catre BEC. Pe langa reprezentantii partidelor mentionate, un fotoliu de europarlamentar a fost castigat si de independentul Mircea Diaconu, acesta obtinand un procentaj de 6,95%, dupa numararea a 95% din voturile exprimate.

Alegerile de ieri ( Duminica 25 mai 2014), nu au fost lipsite de incidente, atat premierul Victor Panta cat si presedintele Traian Basescu, fiind asteptati de contestatari la sediile electorale la care si-au exprimat votul.  De asemenea aseara dupa inchiderea urnelor, principalii lideri ai partidelor de “ dreapta “, mari invinsi ai acestei batalii, nu au ezitat sa acuze actuala putere guvernamentala de frauda electorala, amenintand ca vor face cercetari asupra mai multor sectii de votare in care pe listele suplimentare a aparut un numar “ dubios “ de mare de alegatori, datorat turismului electoral practicat de cei din PSD.

Rezultatele obtinute in aceste alegeri, reprezinta un puternic semnal de alarma pentru formatiunile de “ dreapta “ si “ centru-dreapta“, care sunt invitate de Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, sa se aseze la masa negocierilor, pentru gasirea unei solutii prin care sa contracareze ofensiva PSD-ista! In acelasi timp, trecand peste euforia victoriei, presedintele PSD Victor Ponta, lanseaza la randu-i o astfel de invitatie sefului PNL Crin Antonescu, in vederea reformarii USL. Acesta din urma insa, pare hotarat sa nu dea curs acestei invitatii, amenintandu-si fostul partener de coalitie ca “ razboiul este abia la inceput “.

In decursul zilei de astazi se asteapta rezultatele oficiale finale, in urma carora vom afla cine merge in Parlamentul Europei si cati membrii va avea fiecare formatiune politica acolo. In acest moment, cand mai trebuie numarate aproximativ 5% din voturi, alaturi de Mircea Diaconu, Romania va mai fi reprezentata in Europa de 16 membrii ai aliantei PSD-UNPR-PC, 6 membrii PNL, 4 PDL, 3 UDMR si 2 reprezentanti ai  “ tanarului “ partid de “ centru-dreapta “, PMP.