Campioana se destrama! Nu mai putin de 15 jucatori vor sa paraseasca Steaua.

Ramasa fara patron, manager si staff tehnoc, Steaua Bucuresti nu are nici cea mai vaga idee despre cum va arata lotul de jucatori in sezonul urmator! Pe langa Tatarusanu, Georgievski, Bogatinov si Kapetanos, ajunsi la final de contract si Piovaccari, reintors la Sampdoria, Steaua ar putea inregistra si alte pirderi importante, alti 10 jucatori manifestandu-si dorinta de a parasii echipa din Ghencea. Nemultumirile finaciare aparute in ultima vreme, dar mai ales plecarea lui Reghecampf impreuna cu intregul sau staff, au facut ca oameni de baza ai echipei, precum Pintili, Cristi Tanase, Adi Popa, Gardos, Szukala si Latovlevici, sa-si piarda motivatia si rabdarea, sperand sa prinda contracte cat mai bune in stainatate! Sanse de plecare au toti cei sase jucatori amintiti. Latovlevici este dorit in Croatia, Tanase in Turcia si Grecia, Pintili si Szukala pot lui calea Arabiei dupa Reghe, iar Gardos si Adi Popa sunt printre cele mai “ vandabile produse “ ale Stelei.

Situatia este fara precedent in “ era Becali “, acesta fixand preturi de transfer ( de data asta mult mai apropiate de realitate ) nu numai pentru titularii de drept, ci si pentru rezervele nemultumite de acest statut, care vor sa-si gaseasca noi angajamente. Astfel, Latovlevici poate ajunge la Dinamo Zagreb contra sumei de 1,5 milioane euro, in timp ce pentru Cristi Tanase, patronul cere celor interesati 2 milioane euro. Printre rezervele care deja si-au anuntat impresari sa le caute noi echipe se numara Prepelita, Mihai Radut, Neagu si Paul Pirvulesvu, fiecare dintre ei fiind liberi sa plece insa nu pe mai putin de 700.000 de euro!

Asadar, cand toata Romania astepta confirmarea valorii europene a unei echipe care a demonstrat ca poate domina competitia interna fara prea mari eforturi, Steaua pare obligata sa o ia de la inceput! Chiar daca nu vor pleca toti cei hotarati sa o faca, atunci cand dispare motivatia si mai ales cand nu exista motivator, este aproape imposibil sa faci performanta.Steaua va fi nevoita ca in jurul “ ultimilor mohicani “ dedicati trup si suflet pentru echipa, precum Alex Chipciu, Lucian Samnartean, Stanciu, Varela sau Iancu, sa cladeasca o noua echipa, capabila sa obtina calificarea in Champions League si sa duca mai departe visul de “ hegemonie “ devenit obsesie pentru conducatorii din Ghencea. Ramas singur la “ pupitru “, Valeriu Argaseala, trebuie sa gasesca in primul rand antrenori, iar apoi impreuna cu acestia, portari, aparatori, mijlocasi si atacanti, capabili sa mentina echipa pe drumul succeselor ales de Reghecampf!