Dieta miraculoasa! Poti scapa de kilogramele in plus in timpul somnului.

Dietele chinuitoare si greu de dus la capat, care pe langa restrictiile alimetare presupun si efort fizic istovitor, pot fi lasate uitarii! Cel putin asa sustine Dr. Caroline Apovian dupa mai bine de 25 de ani de experienta in domeniul alimentatiei, timp in care pe langa postul de profesor de medicina la Universitatea din Boston, a fost si consultant al NASA pe probleme de nutritie. Ultima carte publicata de Dr. Apovian, intitulata “ The Overnight Diet “ ( Dieta peste noapte), prezinta o dieta miraculoasa in care cei dornici sa scada in greutate, pot realiza acest lucru chiar in timp ce dorm, sustinand ca exista si date medicale care confirma rezultatele imediate si de lunga durata ale acestei diete.    

Vorbind despre propria inovatie, autoarea a declarat pentru cei de la ABC News: “ Poti slabi pana la 900 de grame in fiecare noapte, circa cinci kilograme in prima saptamana si veti continua sa slabiti in urmatoarele saptamani. Este foarte simplu, in prima noapte veti merge la somn, iar dimineata, dupa opt ore de somn veti constata ca ati slabit aproape un kilogram. Daca vezi continua sa dormiti suficient in fiecare noapte, nu veti mai avea acea senzatie de foame. Senzatia de foame apare atunci cand nu dormim suficient, ceea ce stimuleaza secretia hormonului asociat foamei. “

Dieta in sinea ei este foarte simpla si fara prea mari restrictii alimentare. In prima zi, se consuma numai shake-uri lichide cu proteine, ceea ce accelereaza metabolismul peste noapte si duce la slabirea unui kilogram pana dimineata. In urmatoarele sase zile, este recomandata o dieta bogata in proteine, mentinand organismul in acelasi ritm de ardere a grasimilor. Pentru aceste 6 zile, Caroline Apovian sustine ca niciun aliment nu este interzis, legumele si fructele fiind permise in cantitati nelimitate, ele ajutand la combaterea senzatiei de foame. Se va ajunge in acest fel la pierderea a inca patru kilograme, deci aproximativ cinci kilograme in prima saptamana, dupa care ciclul se reia!

Bineinteles ca exista si sceptici in ceea ce priveste veridicitatea retetei, acestia sustinand ca e imposibil sa slabesti atat de mult fara niciun efort! Keith Ayoob, director de nutritie la Universitatea Albert Einstein din New York, afirma ca “ pentru a da jos 1 kilogram de grasime peste noapte, trebuie sa arzi 6-7000 de calorii, ceea ce este imposibil sa realizezi dormind. “. Apovian recunoaste la randul ei ca in primele 24 de ore, se elimina apa din organism si nu grasimea, dar in acest fel, oamenii sunt incurajati sa continue dieta bogata in proteine si sa slabeasca.