Klaus Johannis isi pierde partidul in favoarea PSD-ului

Alianta soc pe scena politica romaneasca. PSD se alieaza cu fostul partid a lui Johannis pentru a da jos conducerea liberala de la Timis. Forumul germanilor din Romania merge in aliantele locale cu fostii parteneri de guvernare ai PNL. Alianta PNL-PDL nu reuseste sa se impuna in foarte multe judete din tara.

Este o lovitura de imagine pentru Klaus Johannis. Asta pentru ca fostul sau partid, Forumul Democrat al Germanilor din Romania s-a aliat la Timis cu dusmanii PNL-ului pe care Johannis vrea sa il conduca. Astfel la Timis s-a corelat o alianta intre PSD-PC-PPDD pe de o parte  si Forumul Democrat al Germanilor si PNTCD, care au o majoritate ce ar putea sa darame conducerea liberala din judetul Timis.

Aliantele facute de PSD cu PPDD si in alte judete, darama planurile pe care cei de la PNL impreuna cu PDL le au facut, acela de a prelua conducerea a cat mai multor judete. Astfel PNL si PDL reusesc sa preia doar cateva judete, vorbim despre Cluj, Suceava, Alba, Ilfov, Sibiu sau Giurgiu. In Brasov de exemplu exista o problema, pentru ca liberalii nu ar vrea sa renunte la parteneriatul cu social democratii. La fel se intampla si in alte judete, iar la Gorj si Hunedoara, Partidul Poporului schimba tabara si se duce de la PNL-PDL la PSD.