Elena Udrea favorita la sefia PMP

Azi (sambata 7 iunie 2014), in cadrul primului Congres din istoria Partidului Miscarea Populara, cei 1100 de membrii delegati din tara a noii organizatii  de centru-dreapta isi aleg primul presedinte legitim si de asemenea opt vicepresedinti, opt secretari executivi, un secretar general si doi sectetari generali adjuncti. Partidul in sinea sa, are ca principal obiectiv, continuarea reformelor incepute de Traian Basescu! Cel putin asta a fost ideea discursurilor celor implicati in lupta pentru sefia partidului.

Daca azi dimineata la ora 11.00, ora reunirii Congresului, erau cinci candidati pentru postul de presedinte (Elena Udrea,Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Adrian Radulescu si Gelu Visan) , la ora inceperii votului, au mai ramas in cursa doar Elena Udrea si Daniel Funeriu, ceilalti trei alegand sa isi retraga candidatura si sa treaca fie de partea Elenei Udrea fie de cea a lui Daniel Funeriu. In acest moment votul este in plina desfasurare, dar se pare ca marea favorita la castigarea functiei de presedinte este Elena Udrea.

Discursul lui Funeriu a fost unul in trend cu supranumele partidului, ( ” partidul in blugi ” ) debordant in entuziasm.. Acesta declara ca ideile lui Basescu trebuie continuate cu orice pret, ca PMP trebuie sa fie ” partibul laser ”  sau ” partidul altfel ” si ca membrii acestuia trebuie sa ” dea aripi ” alegatorilor si sa le spuna cu orice ocazie ca visele lui se pot realiza. De cealalta parte, Elena Udrea a fost mult mai echilibrata, inlocuind entuziasmul cu pragmatismul, intr-un discurs mult mai apropiat de ceea ce am fost obisnuiti sa auzim de la oamenii nostri politici. Printe altele, Udrea a declarat: “ Trebuie sa aratam oamenilor ca suntem capabili sa facem ceea ce spunem ca suntem, ceea ce reprezentam. Si anume sa ducem mai departe viziunea celui care a fost langa PMP permanent si mai ales in aceasta campanie, celui mai important lider politic in Romania ultimilor 25 de ani, actualul presedinte Traian Basescu. Trebuie sa fim capabili sa le aratam oamenilor ca ducem mai departe lupta pentru independenta justitiei, pentru statul de drept, pentru reformele incepute in ultimii 10 ani “.

Conform tuturor supozitiilor de astazi, Elena Udrea va castiga alegerile pentru presedentia PMP, cel mai puternic indiciu in acest sens, fiind sustinerea neconditionata de care se bucura aceasta din partea “ omului din umbra “ si creierului acestui partid, Traian Basescu. Rezultatele oficiale ale votului vor fi facute publice in cateva ore.