Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros. Meciul care a redus cu multe kilograme greutatea romanilor si care ne-a imbatranit cu 10 ani

Dupa un meci de peste trei ore, cu numeroase rasturnari de situatie si cu mingi de poveste, rusoaica Maria Sharapova, s-a dovedit a fi mai buna decat romanca noastra si a castigat finala de la Roland Garros, pentru a doua oara in cariera. Cu mai multa experienta, mai multa forta si cu un strigat extrem de enervant, Sharapova a invins la capatul a trei seturi epuizante, scor: 4-6, 7-6, 4-6. Cei 18.000 de spectatori au trait alaturi de cele doua fete, o dupa-amiaza de neuitat, fiind martorii unui meci care are locul sau in cartea de istorie a turneului parizian, ca fiind unul dintre cele mai lungi.

Simona Halep a inceput bine meciul, castigand primele doua game-uri, dar rusoaica a revenit aproape imediat si le-a castigat pe urmatoarele 5. Primul set s-a incheiat cu 6-4 pentru Sharapova, dar Simona nu a renuntat… A continuat sa lupte, sa spere, sa munceasca si a transformat setul al doilea, intr-unul de poveste! A fost atat de aproape sa-l piarda si totusi l-a castigat, dupa un tie-break dus pana la 7-5. Maria Sharapova a resimtit mult pierderea setului si a plecat la vestiare pentru a se reculege. S-a intors foarte motivata si a castigat primul game al decisivului, dar Simona a revenit imediat si a readus echilibrul pana la final. Un break usor luat de rusoaica Sharapova la 4-4, s-a dovedit a fi decisiv si Simona a pierdut prima ei finala de Grand Slam.

Simona Halep are 22 de ani… Sharapova 27, si cinci mari turnee castigate in cariera. Are tot timpul din lume sa revina in astfel de finale, are tot timpul din lume sa creasca la serviciu, acolo unde pare ca sufera cel mai mult si daca-si va pastra mentalitatea si dorinta de victorie pe care le-a aratat in ultimul an, data viitoare cand va juca un astfel de meci ( si cu siguranta o va face) nu va mai conta nici experienta adversarei, nici numarul de trofee castigate si nici strigatul ei, oricum s-ar chema aceasta adversara. Bravo Simona, multumim Simona!