Reconfirmat in functia de presedinte al tuturor rromilor, Dorin Cioaba are planuri mari. Doreste recunoastere internationala si moneda proprie pentru rromi

Uniunea Internationala a Rromilor ( IRU ) este pusa pe fapte mari! La congresul extraordinar al IRU, care a avut loc la Sibiu  nu cu mult timp in urma, reprezentantii celor 37 de tari, de pe trei continente ( Europa, Australia si America ), l-au reales in functia de presedinte al rromilor de pretudindeni pe Dorin Cioada, cel autointitulat “ rege international al rromilor “. Acesta a declarat ieri, ( miercuri, 11 iunie 2014 ), ca cele mai impotrante obiective ale noului mandat, sunt obtinerea recunoasterii internationle ca “ tara fara teritoriu “ si imediat dupa aceea, punerea in circulatie a unei monede virtuale pentru toti rromii, numita “lov “ de la “ lovea “ si care pentru inceput ar urma sa fie echivalenta unui euro. “ Vom pleca de la paritatea un lov – un euro si vom vedea daca pe urma va scadea sau va creste. Oricum, intre rromii nostri au loc tranzactii cu acele monede de aur care se cheama galbeni. Un galben e 500 de euro. Noi lansam noua moneda virtuala pentru viitor. IRU a trecut pe alt palier, recunoasterea internationala. Daca avem un nou Guvern, trebuie sa avem si o noua moneda “ a spus presedintele rromilor din toata lumea, Dorin Cioaba.

Din functia de presedinte, Cioada are dreptul sa convoace atat Gurernul rromilor, format din 12 ministere si condus de un premier din Macedonia, cat si Parlamentul rromilor din care face parte cate un membru din fiecare tara afiliata Uniunii, in fruntea celor 37 de parlamentari, aflandu-se un presedinte din Republica Moldova. Pentru munca depusa, Dorin Cioada va primi un salariu lunar de 7000 de euro, in timp ce primul ministru si seful Parlamentului, vor incasa cate 5000 de euro fiecare. In acest sens, Dorin Cioaba a declarat: “ Presedintele va primi in jur de 7.000 de euro pe luna, 5.000 de euro va primi prim-ministrul, 5.000 de euro va primi presedintele Parlamentului, salariile sunt facute, dar trebuie sa facem rost de bani, de finantari “.  Finantarile despre care vorbeste presedintele rromilor, ar trebui sa vina de la fiecare membru IRU din cele 37 de tari, dar recunoaste ca exista probleme din acest punct de vedere. Nu toti membri Uniunii isi platesc cotizatia catre conducere, cotizatie care este in valore de 10 euro pe an pentru fiecare simplu membru, respectiv 350 euro pe an, pentru sefii de filiale. In schimbul acestor sume, fiecare platitor, primeste o legitimatie care serveste drept pasaport.

Asadar, pana la rezolvarea acestor probleme financiare si pana cand vor avea propria moneda, conducatorii rromilor se vor multumi doar cu bani virtuali. Luna viitoare, Dorin Cioaba, intentioneaza sa faca o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, unde doreste sa se inalneasca cu un reprezentant de la Casa Alba, pentru a discuta problema rromilor de peste ocean si pentru a cere sprijin in demersurile sale.