Cura de dezoxifiere cu cirese si cateva beneficii minune ale acestor fructe

Tarabele pietelor sunt pline de cirese care ne imbie sa ne infruptam cu pofta din ele. Aceste fructe reprezinta o sursa naturala de sanatate si un ingredient in prepararea unor deserturi delicioase. Trebuie sa profitam din plin de sezonul cireselor, consumandu-le in forma lor naturala cat si in diferite preparate. In continuare va voi prezenta o cura cu cirese si cateva beneficii ale cireselor pentru sanatate:

Daca dorim sa facem o cura de detoxifiere a organismului sau sa slabim, ciresele sunt fructele ideale pentru asta. Trebuie sa consumam 2-3 kg de cirese pe zi, timp de 2-3 zile consecutiv, fara a mai consuma alte produse alimentare si este foarte indicat sa se dea in tot acest timp doar apa minerala. Trebuie tinut cont ca vor avea un efect diuretic din cauza continutului ridicat de potasiu. Consumul de cirese ne induce o stare de relaxare si ne ajuta sa slabim. O dieta bogata in cirese ne confera suplete si fermitate pielii, prevenind imbatranirea prematura.

  • Ciresele ajuta memoria:  continand o sursa naturala de melatonina,  polifenolii şi antocianinele protejeaza celulele creierului impotriva dementei si au efecte asupra  functiilor cerebrale.
  • Ciresele  preintampina atacurile de guta: mancand cirese numai doua zile scade riscul unui atac de guta cu 35 % comparativ cu situatia celor care nu consuma aceste fructe. 
  • Ciresele ne scapa de insomnii: prin continutul unui hormon numit melatonină ajuta la reglarea ciclului de somn. Este indicat sa mancam cirese cu o ora inainte de culcare.
  • Ciresele considerate un medicamentul natural care ajuta la cresterea performantei: ajutand atletii sa diminueze durerea post-antrenament care apare la muschi ceea ce inseamna mai multe ore de antrenament. S-a demonstrat ca are efect atat in ceea ce priveste alergatul pe distanta lunga, cat si antrenamentul de forta.
  • Ciresele bune pentru inima si sistemul circulator: oamenii care au atacuri de cord tind sa aiba un nivel scazut de melatonina, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cirese.
  • Ciresele ajuta la prevenirea cancerului: antocianinele din cirese au dovedit un efect de diminuare a celulelor canceroase si de stimulare a distrugerii acestora. Rezultatele au demonstrat ca reduc ritmul de crestere a celulelor de cancer la colon.
  • Ciresele un antiinflamator natural: antocianinele din cirese reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu mentiunea ca cele din cirese nu prezinta si efecte adverse.