Franta este in sferturile de finala ale Campionatului Mondial

Dupa ce s-a chinuit destul de mult in prima repriza a meciului cu Nigeria, Franta a izbutit in cele din urma sa invinga natioanla africana si sa se califice in sferturile de finala ale turneului mondial. Intr-o repriza secunda in care “cocosii” au ratat din toate pozitiile, dar si-au etalat superioritatea neta, au reusit sa inscrie de doua ori pe final de meci, evitand astfel emotiile prelungirilor si eventuala loterie a penalty-urilor. Golul lui Pogba din minutul 79 si autogolul lui Yobo din minutul 90, au fost decisive in stabilirea calificatei in sferturi si confirma un Mondial dezastruos pentru echipele Africane, ramase in competitie doar prin Algeria, care urmeaza sa joace impotriva Germaniei in aceasta noapte.

Meciul nu a fost lipsit de momente controversate, cele mai dezbatute decizii ale arbitrului american Mark W. Genger, fiind golul anulat nigerienilor in prima repriza pe motiv de offside si faultul dur facut de Matuidi in minutul 54, pentru care africanii au cerut cartonas rosu. Ambele decizii au fost la limita, parerile fiind impartite in ceea ce priveste justetea hotararilor luate de arbitrii. Mai presus de orice, cuvantul cheie al victoriei Frantei este: experienta.

Franta devine a cincea echipa calificata in sferturi, dupa Brazilia, Columbia, Olanda si Costa Rica, urmand sa-si afle adversara din urmatoarea faza a competitiei in aceasta seara, la finalul partidei dintre Germania si Algeria. In cazul in care nu se intampla vreo mare surpriza, Africa va ramane fara reprezentanta in sferturi, iar competitia in sine se va reduce la eternul razboi dintre Europa si America. Pana acum, “lumea noua” are trei echipe in primele opt ale planetei, avand posibilitatea sa ajunga aici si SUA si Argentina. De cealalta parte, Europa are pana acum doua echipe calificate, (Olanda si Franta), langa ele putand ajunge si Germania, Belgia si Elvetia, ultimele doua jucand maine, intr-o batalie exclusiv Americano-Europeana.