Peste 20 de judete sub cod galben de ploi

Luna iulie incepe sub auspiciul ploilor torentiale. Administratia Nationala de Meteorologie, a emis in aceasta dimineata ( luni, 30 iunie 2014 ) o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica si ploi torentiale, incepand de astazi, ora 20:00, pana maine dimineata ( marti, 01 iulie 2014 ), ora 9:00.  “ Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa, vor depasi local 20 de litri/mp, iar izolat 40-50 de litri/metru patrat  “, se arata in comunicatul celor de la ANM, citat de Mediafax.   Zonele in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata sunt: Maramures, Crisana, Banat, Oltenia si de asemenea cea mai mare parte a Transilvaniei si nord- vestul Munteniei.

Codul galben emis de Administratia Nationala de Meteorologie, face referire la urmatoarele judete: Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Sibiu, Cluj, Alba, Brasov, Bihor, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Satu Mare si o parte restransa din  judetul Dambovita.

Nici prima zi a lunii iulie nu va una linistita din punct de vedere meteorologic, mai ales pentru nordul, nord-estul si ( local ) centru tarii, acolo unde se preconizeaza averse de ploaie avand caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 de litri/mp si izolat 40 de litri/mp.