Sorin Oprescu vrea la Cotroceni, insa doar in anumite conditii

Prezent aseara ( duminica, 29 iunie 2014 )  in platoul Antenei 3, Sorin Oprescu a declarat ca ar fi dispus sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna, insa numai in conditiile in care va avea sustinerea Partidului Social Democrat, dar mai ales a “ poporului PSD “.  Intrebat ca se gandeste la o eventuala candidatura pentru functia de sef al statului ( in contextul cunoscutelor declaratii ale lui Victor Ponta ), actualul primar general al capitalei, a raspuns in stilu-i caracteristic. extrem de degajat si nonsalant:

“ Incerc sa fiu cat pot eu de cinstit. Ma onoreaza ceea ce a spus Victor Ponta, cred ca ar onora pe oricine, pentru ca functia de presedinte este una de demnitate in stat. Chestiunea sta in felul urmator: Sunt foarte constient ca daca as fi intr-o astfel de situatie, am nevoie de o platforma puternica, de stanga, ca de acolo provin. Sunt constient ca am nevoie de o extractie a societatii civile ca sa sustina lucrul acesta, pentru ca altfel nu ma duc ca sa ma aflu in treaba acolo. Ma duc daca e cazul si daca voi fi in aceasta ipostaza. Eu cred cu tarie ca asa este corect sa spun in momentul in care, in tara, astazi, se intampla ca in povestea cu Alba ca Zapada: oglinda oglinjoara, cine-i cel mai frumos din tara, cine e cel mai prezidentiabil din tara? Eu nu stau sa ma joc! Eu cu neamul meu nu ma joc, eu nu ma duc nici sa fiu iepurasul cuiva, nici sa ma mangaie cineva pe cap. Si lucrurile astea le-am spus intotdeauna cinstit. Nu este nehotarare, o spun apasat: daca aceste elemente de care vorbim deschis aici vor exista, atunci ma duc, daca nu, imi vad de treaba in continuare. “,  a spus Sorin Oprescu pentru postul de televiziune mai sus mentionat.

In acelasi timp, in viziunea lui Sorin Oprescu, presedintele Romaniei ar trebui sa fie independent din punct de vedere al apartenentei la partid si ca acea “ puternica platforma de stanga “ de care vorbeste, este reprezentata de mult iubitul “ popor PSD “. Si totusi, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, are pentru functia de prim-ministru, nu mai putin de trei nume: Victor, Viorel si Ponta 🙂 ( fara a fi, bineinteles, vorba de apartenenta la partid ).