Expozitie de arta erotica in Chicago

galerie de arta din Chicago si-a deschis portile pe data de 29 iunie 2014, pentru a gazdui o expozitie care este compusa din 50 de opere de arta erotica, realizate de catre pictori mexicani, tema tablourilor fiind nuditatea feminina. Expozitia care poarta numele de ” Expozitia Eros” a fost organizata de Open Center for the Arts, care crede ca aceasta este modalitatea prin care isi vor incepe activitatea lor in cel mai important oras mexican, situat in sud-estul orasului Chicago. Roy Villalobos, un membru al consiliului director al acestui centru, a declarat: ” suntem pionieri intr-un oras unde nu exista spatii culturale “, unde inafara de aceasta expozitie de arta, se mai prezinta si conferinte, programe de vara, opere de teatru si nopti de lectura.

Alma Dominguez, un membru al Pictorilor Mexicani Internationali, ne informeaza ca acest colectiv contine mai mult de 400 de membri atat in tara, cat si in Canada si Italia, dintre care au fost selectati 50 de artisti pentru ” Expozitia Eros ” in scopul de a-si prezenta operele de arta la aceasta expozitie, care-si va tine portile deschise timp de doua luni in care lumea va putea sa admire aceste creatii. Dupa cele doua luni, expozitie isi va schimba locatia, mutandu-se la New York.

Organizatorii au declarat ca, cei 50 de artisti invitati la acest eveniment au raspuns pozitiv provocari de a-si expune viziunea lor in opere de arta, privind aspectele femeilor mexicane, deoarece ele nu prea vorbesc de aceste subiecte, cum ar fi corpul lor si sexualitatea, pentru a prezenta rezultate in inima unei comunitati traditionale din Chicago, precum este Mexicul, a declarat intr-un interviu Lili Torres, directoare galeriei. Principalul motiv al centrului datorita caruia s-a organizat aceasta expozitie este sa arate femeilor clasice o mostra de libertate si sa deschida spatii in care sa fie prezentate  ” sexualitatea si senzualitatea ” femeilor mexicane din Statele Unite ale Americii. Toate imaginile sunt de aceeasi dimensiune si contin figuri feminine, realizate in diferite tehnici, de la acuarele, la acrilic si ulei,atat pe panza cat si hartie.