Papiote de peste cu sos tzatziki

O mancare rapida, usoara si gustoasa pentru iubitorii preparatelor din carne alba de peste impreuna cu gustosul si renumitul sos tzatziki din bucataria greceasca.

             Ingrediente pentru peste:

  • 4 fileuri de peste alb
  • 4 felii lamaie
  • 4 lingurite de smantana
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, condimente dupa gust

 Ingrediente pentru sos:

  • 250 g branza de vaci
  • un castravete
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri suc de lamaie
  • cateva frunzulite de menta
  • sare

 Mod de preparare:

Se impacheteaza pestele in foaie de copt astfel: impartim o foaie de copt in patru parti egale suficient de mari pentru a putea impacheta fiecare bucata separat. Se prepara o pasta din cele 4 lingurite de smantana impreuna cu sucul de lamaie strecurat si sare. Aceasta pasta se imparte in 4 parti egale si se unge fiecare bucata din pestele deja asezat pe hartia de copt. Dupa ce pestele a fost uns si asezat pe hartie se mai adauga peste el cate o felie de lamaie, sare si condimente dupa gust (piper, usturoi, etc.). Se strange hartia asa cum se impacheteaza prajiturile la cofetarie, iar capetele se rasucesc bine pentru a nu permite sa curga pasta. Pachetele cu peste se aseaza intr-o tava mare de cuptor si se coc 8 minute, apoi se pot servi impreuna cu sosul tzatziki, care se preparara in felul urmator: castravetele se curata si se taie cubulete mici, apoi se amesteca cu usturoiul taiat marunt. Separat intr-un vas se freaca branza cu sucul de lamaie si cu uleiul, dupa care se adauga castravetele amestecat cu usturoiul, sare dupa gust si se pun frunzulitele de menta. Sosul tzatziki se va servi impreuna cu pestele si cu paine prajita.

Va dorim spor la gatit si pofta buna!