Baidu a inceput lucrarile la masinile inteligente

Google a inceput dezvoltarea masinii care se conduce singura, ruland programul Chauffeur si a prezentat un prototip in data de 28 Mai, masina nu are pedale si volan. Masina care se conduce singura a fost testata, dupa cum se vede in acest clip, dar Google incearca sa creeze o masina in care sa nu fie nevoit omul sa tinga nici macar un buton, doar prin comenzi vocale.

Pe de alta parta, compania Baidu, vrea sa creeze o masina in care soferul sa aiba un rol. Conceptul lor de masina inteligenta, se axeaza mai mult pe ideea de a crea un asistent ce aduna date de pe drum si sa ajute soferul in condus. Intre timp ce masina Google, foloseste senzori si programe in mare parte, masina Baidu o sa se foloseasca doar de lucrurile traditionale ca si pedala, franele si volanul. Baidu si-a comparat masina cu un cal, si modul de operare a masinii este ca si cum ai calari, avand control doar cand vrei sa crezi ca poti avea incredere in cal, hmm, masina. Prototipul oficial o sa fie lansat in 2015.

La prima privire, masina Baidu pare a fi un sistem de navigare mai avansat, dar in realitate, masina va fi in stare sa ieie decizii si singur. Pentru cei care doresc o masina usoara, micuta, electrica, cu consum redus si manevrabilitate redusa atunci Baidu probabil va ajunge sa fie masina preferata. Considerand ca este prima incercare a celor de la Baidu, este ceva spectacular, mai ales ca va fi lansat intr-un an. Vesti bune pentru cei ce nu agreaza masina care se conduce singura a celor de la Google.