Alimentatia, la baza frumusetii tenului

Pe langa obiceiurile proste, precum fumatul, bronzatul excesiv sau orele prea putene de somn, un alt factor important care poate duce la imbatranirea prematura si irevocabila a tenului, este alimentatia de zi cu zi. Specialistii, sustin ca in zilele noastre, cand foarte multe femei asociaza slabirea subita cu frumusetea se expun involuntar riscului de a-si compromite definitiv aspectul facial. Explicatia cercetatorilor este foarte simpla: cu cat se pierde mai multa grasime faciala, cu atat sansele deteriorarii tenului sunt mai mari, permitand ridurilor sa se instaleze prematur si sa se inmulteasca mai mult decat ar fi normal.

Experti trag un semnal de alarma, mai ales in cazul dietelor excesive, care duc la pierderea in greutate in timp record, dar care duc implicit si la imbatranirea tenului. Astfel, este incurajata o alimentatie cat se poate de naturala si normala, prin care organismul sa poata beneficia de toate substantele nutritive de care are nevoie. Printre aceste substante extrem de benefice, se numara acizii grasi Omega-3, care pot fi asimilati prin consumul de peste, acizi care vor lupta impotriva inflamatiilor cauzatoare de riduri, Vitamina C, care va duce la imbunatatirea productiei de colagen si nu in ultimul rand licopenul, din sucul de tomate si grapefruit rosu, care actioneaza impotriva daunelor produse de razele solare.