Tunde Peter, inspector scolar adjunct Cluj arestata pentru 30 de zile

Realtiile costa! Asta a spus Tunde Peter, inspector scolar adjunct la Cluj, cand a cerut bani de la elevi sa le puna o vorba buna la membrii comisiilor de evaluare la Bac. A cerut de la cinci copii suma de 9.600 de euro. Nu a apucat insa sa se bucure de bani. A fost prinsa in flagrant si arestata preventiv pentru trafic de influenta.

Procurorii DNA au avut de lucru si la bacul din sesiunea de toamna. Elevii nu au invatat nici pentru sesiunea de toamna, asa ca u preferat sa dea spagi in stanga si-n dreapta ca sa fie siguri ca promoveaza. Ghinion insa pentru cativa elevi din Cluj. Inspectorul scolar adjunct a fost prins in flagrant cand primea mita, asa ca intelegerea a picat, iar functionara a ajuns dupa gratii. Tunde Peter ceruse in total 9.600 de euro de la cinci elevi, carora le promisese ca prin influenta pe care o are la profesori-membri in comisile de evaluare la examen va interveni asupra acestora ca ei sa primeasca note mari si sa promoveze Bacul.

[ads2]

Luni insa, inspectorul a fost prins in flagrant in timp ce primea 1.000 de euro de la un elev. Banii reprezentau o parte din cei 2.200 de euro pe care compilul trebuia sa ii plateasca in total. In urma perchezitiilor facute in biroul femeii, procurorii DNA au descoperit si 400 de euro, bancnote insciptionate cu “MITA”, dar si mai multe documente care ar dovedi implicarea lui Tunde Peter in acte de coruptie. Ea a fost retinuta, marti seara si arestata preventiv, ieri, pentru 30 de zile. Avocatii acesteia au anuntat ca vor contesta decizia.