Slabeste in timp record, silueta perfecta ca prin farmec

Fara cateva mici trucuri, e imposibil sa-ti pastrezi silueta neatinsa. Nu mai este mult pana incep zilele de post, tinute cum scrie la carte, isi au rostul lor – mananci mai putin, daj jos cateva kilograme, apoi iti permiti mici excese, care nu fac decat sa-ti aduca inapoi centimetrii pierduti. Daca nu iti impui restrictii de nici un fel, apoi te desfeti cu toate preparatele traditionale, sa nu te mici cand acul cantarului si hainele care dintr-odata nu te mai cuprind iti arata efectele festinului. Solutia de compromis este sa gusti din toate bunatatile (cu masura), dar sa ai grija sa nu-ti lipseasca din casa in nici o zi cateva produse prietene cu talia trasa prin inel!

ananas-pentru-slabit

Ananasul te scapa de excesul de lichide

Cand ti-e pofta de ceva dulce, foarte aromat si fara multe calorii (50 la 100g), ananasul e alegerea perfecta. Nici nu este asa de costisitor precum pare daca te gandesti ca un singur fruct cantareste in jur de 2 kg si-ti ajunge cateva zile, pastrat la frigider in folie de plastic. O portie inseamna doua rondele taiate in cubulete (cat sa umple o cescuta), pe care le poti manca goale ori cu iaurt natur. Ananasul actioneaza importiva retentiei de apa si celulitei, regleaza tranzitul intestinal, iar bromelaina pe care o contine este o enzima care sparge si elimina depozitele de grasime. Chiar daca e si el delicios, sa nu crezi ca ananasul confiat are aceleasi efecte benefice siluetei – mult mai dulce, este si mult mai bogat in calorii (325 la 100g). Nici ananasul la conserva nu-i bun, pentru ca are zahar adaugat.

kiwi-previne-indigestia

Kiwi previne indigestia

Ca si ananasul, fructele de kiwi sunt excelente digestive si, asemenea lui, pot fi consumate inclusiv la mesele festive, pentru ca te ajuta sa previi indigestia si depunerea grasimilor. Un fruct de kiwi este o gustare ideala, pentru ca astampara foamea u un aport caloric minim.

Scortisoara-scade-aportul-caloric

Scortisoara scade aportul caloric

Nicicand nu e mai dorita aroma ei decat iarna. Insa impotriva colaceilor n-ai voie s-o mananci cum iti place cel mai tare, presarata pe o portie generoasa de orez cu lapte sau pe placinta cu mere ori dovleac. Ce ai de facut este sa amesteci intr-un pahar cu apa o lingurita cu miere si una cu scortisoara, apoi sa pui la fiert si, dupa ce se raceste, sa bei lichidul dimineata, pe stomacul gol.

portocala-citricele-topesc-grasimile

Citricele topesc grasimile

Un singur grepfrut contine de doua ori doza zilnica recomandata de vitamina C, importanta pentru imunitate si sanatatea pielii. Despre citrice, se spune ca topesc grasimile si, intr-adevar, e lucru dovedit ca scad nivelul colesterolului rau din sange. Asta inseamna ca sunt perfecte cand ai in fata mancaruri traditionale precum sarmalele, carnaciorii ori salata de boeuf cu maioneza. Fie ca preferi portocalele, mandarinele, celmentinele, grepfrutul sau pomelo, toate au efecte de care te vei bucura.

iaurt-pentru-mic-dejun

Incepe ziua cu un iaurt

E o buna varianta de mic dejun daca stii ca a doua zi sau chiar in aceasi seara te asteapta o masa copioasa. Un iarut semidegresat de 150 g cu 2-3 lingurite cu seminte de chia sau canepa nu-ti aduc mai mult de 300 de calorii si stimuleaza digestia.

Otetul, ideal inainte de masa . Acest incredient sa nu lipseasca din nici o salata in perioada sarbatorilor, iar salatele cu pricina sa fie prezente langa orice preparat din carne! Inainte de fiecare masa copioasa, adauga o lingurita cu otet de mere intr-o jumatate de pahar cu apa si bea – o sa acumulezi mai putine calorii. daca nu-ti place deloc otetul, il poti inlocui in salate cu suc de lamaie.