HTC One mini vs Samsung Galaxy S4 Mini – Comparatie

Samsung a preferat sa opteze pentru Galaxy S4 Mini un material plastic (policarbonat) foarte bine finisat si glossy, cu un design imprumutat de la Galaxy S4. Cei de la HTC au optat pentru modelul One mini un aluminiu mat, designul este modelul identic cu fratele mai mare HTC One M7, singura diferenta este ca LED Flash-ul este mutat in partea de sus.

HTC One mini cantareste 122 grame in timp ce Galaxy S4 Mini cantareste doar 107 grame. In grosime S4 Mini masoara 8.9 mm in comparatie cu HTC One mini masoara 9.3 mm. Daca vorbim despre ecranele telefoanelor, practic ambele modele vin cu o diagonala de 3.4 inch dar cu usoare diferenta, deoarece Samsung Galaxy S4 Mini vine cu o rezolutie de 960 x 560 si HTC One Mini vine cu o rezolutie de 1280 x 720. Densitatea pixelilor este diferita, pe SUPER LCD-ul de pe HTC One Mini este de 342 ppi si Galaxy S4 Mini are un ecran SUPER AMOLED cu o densitate a pixelilor de 256 ppi.

La capitolul sunet, ambele telefoane vin echipate cu dotari diferite, daca pe Galaxy S4 Mini avem doar un difuzor pe partea din spate jos in stanga, iar pe HTC One Mini avem cele doua speakere Boom Sound cu tehnologie Beats Audio by Dr. Dre. La acest capitol castigator detasat este HTC One Mini avand un sound net superior mai bun fata de Galaxy S4 Mini.

Samsung Galaxy S4 Mini vine cu un procesor Dual-Core de 1.7 Ghz, este aceasi procesor pe care gasim si pe tableta Google Nexus 10. HTC One Mini vine cu aceasi procesor Dual-Core, dar este clock-uit la o frecventa mai mica avand un Snapdragon 400 de 1.4 Ghz. Ambele modele vin cu aceasi GPU, este un GPU – accelerator grafic Adreno 505. Pa partea de baterie Galaxy S4 Mini are o baterie care poate fi schimbata, puterea fiind de 1.900 de mAh, iar pe HTC One Mini bateria este incorporata (nu se poate schimba), puterea lui fiind de 1.800 de mAh. La partea de RAMi, HTC One Mini are doar 1 GB RAM, iar S4 Mini vine cu 1.5 GB de RAM. Pa partea de stocare Galaxy S4 Mini vine cu 8 GB intern din care 5 GB sunt liberi, cei 3 fiind folositi pentru sistemul de operare Android. Pe HTC One Mini avem 16 GB de memorie interna, dar nu avem slot de microSD, in timp ce pe S4 mini beneficiem si de slotul microSD care putem extinde pana la 32 de GB.

Camera frontala la Galaxy S4 Mini este de 1.9 Megapixeli in timp ce pe HTC One Mini avem o camera de 1.6 Megapixeli care filmeaza HD. Pe partea din spate camera la S4 Mini este de 8 MP care filmeaza la 1080p Full HD, practic este camera de pe Samsung Galaxy S3. Pe HTC One Mini avem aceas camera in spate cu ultra-pixeli cu care este dotat si HTC ONE M7 de 4 MP.