Windows 10 este viitorul Microsoft-ului

Marea Companie Microsoft a dezvaluit intr-o ceremonie cum va fi viitorul lor sistem de operare. Compania a surprins cu numele acestui sistem, deoarece era de asteptat sa se numeasca Windows 9, dar nu a fost asa. Microsoft a hotarat sa mearga pe un numar rotund care sa cuprinda intentia companiei cu acest sistem de operare. De aceea el se numeste Windows 10.

Demonstratia de la ceremonie este doar o versiune initiala a sistemului de operare. Una dintre marile caracteristici ale Windows 10, este ca va fi compatibil cu o larga varietate de dispozitive. In prezentarea care a avut loc s-a declarat ca va fi compatibil cu ecranele de 4 inci pana la 80 inci, dar cu toate acestea, va merge si mai departe. Microsoft sugereaza ca sistemul se va adapta la wearables, la dispozitive ale “Internetului de lucruri”, console Xbox si pana la marile centre de date.

Este confirmata sosirea cererilor “universale”, anuntate de Microsoft in cadrul conferintei sale de dezvoltator. Dezvoltatorii vor putea astfel sa creeze aplicatiile lor o singura data si ca acestea sa fie compatibile cu diferite tipuri de dispozitive. Prin urmare, va exista un singur Windows Store. Terry Myerson, vicepresedintele executiv al grupului de sisteme de operare al Microsoft-ului, a fost responsabil de a dezvalui numele si unele beneficii ale produsului software. “Acesta va fi sistemul nostru de operare integrator, devenind cea mai buna lansare destinata oamenilor de afaceri a Microsoft. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a amplifica comunitatea Windows cu scopul de a lansa Windows 10 in urmatoarele luni”, a declarat Myerson.