Romania piata optima pentru biciclete furate din Norvegia

Romania a devenit o piata de desfacere pentru biciclete furate din Norvegia.

Politistii din aceasta tara spun ca au inregistrat numai anul trecut 12.000 de furturi de biciclete, iar cele mai multe dintre ele sustin ei au ajuns la noi.

Ultimul caz este al unui norvegian de 45 de ani, care si-a gasit bicicleta furata scoasa la vanzare pe un site de anunturi din Romania. Lui Svein Solhjell i sa furat bicicleta in timp ce el se afla la schi cu familia, cand a sesizat furtul barbatul a anuntat politia, dar a facut si munca shakespeariana de detectiv. Asa si-a gasit bicicleta scoasa la vanzare pe un site de anunturi cunoscut din Romania.

Svein a incercat sa ia legatura cu cel care vindea bicicleta furata pe internet. Din anunt iesea ca vanzatorul (hotul) este din Buzau si era afisat numele complet – Cătălin Nicolae J., pagubitul a luat telefonul si a sunat la numarul afista. A fost o discutie foarte interesanta : „Să ştii că e bicicleta mea, acum patru săptămâni era la mine în curte, aşa că mă întreb cum a ajuns în România, cum a ajuns la tine. Ştii că e o bicicletă furată, nu?”, a întrebat norvegianul. „Da, da”, a venit răspunsul. Iar când Svein i-a spus românului că îşi vrea înapoi obiectul furat, a primit o replică dezarmantă: „E din Norvegia. Iar eu sunt în România. E o distanţă mare”.

Dupa ce a fost sunat de proprietarul bicicletei, vanzatorul a retras anuntul de pe site. Bicicleta era pusa la vanzare la pretul de 1450 de lei. Cel care a pus anuntul a zis ca el a fost doar un intermediar, bicicleta de fapt sa fi fost a unui prieten de al lui care ar fi cumparat-o dintr-un targ si care intre timp ar fi vandut-o.